Obezbeđen smeštaj za porodicu Mitrović iz Levačke ulice

Porodici Mitrović čija je kuća u Levačkoj ulici potpuno oštećena nakon poplave koja je zadesila Kragujevac u noći, 15. juna, obezbeđen je privremeni smeštaj. Ključeve od stana u Ilidenskoj ulici uručio im je Aleksandar Lazović, šef Kabineta gradonačelnika.

Zoran Mitrović se zahvalio predstavnicima grada, gradskih komunalnih službi i gradonačelniku Dašiću, na brzoj i sinhronizovanoj reakciji u prvim satima nakon poplave kao i na smeštaju koji im je obezbeđen.

Veliki priliv vode je krenuo odjednom i dok smo pokušavali da nešto spasemo što se moglo spasiti, nažalost, reka Lepenica je iskočila iz svog korita i onda je počelo spasavanje ljudskih života. Stvari su plivale po prostorijama i zatvarale i blokirale izlaze i vrata. Voda je počela da se povlači postepeno, tako da sam u jednom trenutku mogao da izađem iz kuće i u tom trenutku je naišao čamac za spasavanje. Sve gradske službe su brzo reagovale i bile na terenu, i mi smo zbrinuti na vreme – kazao je Mitrović.

Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu istakla je da je Grad Kragujevac još jednom pokazao svoju humanost na delu, obezbedivši smeštaj za porodicu Mitrović.

Zahvaljujući i gradonačelniku i svim službama u gradu, Centru za socijalni rad i Gradskoj organizaciji Crvenog krsta, danas smo ovde sa njima da se, ako možemo zajedno radujemo njihovom novom, trajnijem smeštaju. Oni će boraviti u ovom smeštaju koliko budu želeli, dok se porodica ne konsoliduje. Pokušaćemo i na druge načine da pomognemo ovoj porodici, da uključimo humanitarne organizacije, ljude dobre volje koji žele i mogu da pomognu – kazala je Damnjanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar