Obeležena 32. godišnjica Savetovališta za brak i porodicu

 

Povodom 32 godine postojanja i rada Savetovališta za brak i porodicu Centra za razvoj usluga socijalne zaštite Kneginja Ljubica u prostorijama Savetovališta održana su Otvorena vrata za građane i građanke kako bi se informisali o radu ove institucije, uslugama koje pruža, aktivnostima, realizovanim, aktuelnim i budućim projektima. Dva stručna radnika, psiholog i porodični psihoterapeut, specijalista za medijaciju, besplatne savetodavne usluge, psihoterapiju i psihosocijalnu podršku godišnje pruže za nešto više od 500 korisnika koji dolaze samoinicijativno ili po uputu stručnih službi.

S obzirom na činjenicu da je Kragujevac među prvi gradovima u Srbiji započeo program rada sa počiniocima nasilja, uz podršku UNDP, tim Savetovališta trenutno postavlja standarde za ovaj važan segment socijalne zaštite. Takođe, u toku je realizacija veoma značajnog projekta u saradnji sa NVO „Oaza sigurnosti“, a rezultati će biti predstavljeni sredinom oktobra.

Na godišnjem nivou Savetovalište pruži usluge za  i to 46 odsto dolazi zbog problema u porodici, 36 odsto zbog bračnih problema, a oko 24 odsto dolazi zbog nasilja u porodici. Usluge Savetovališta su besplatne.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar