Novogodišnji prijem u Skupštini grada

Nakon održane sednice gradskog parlamenta, poslednje u ovoj kalendarskoj godini, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, za sve odbornike, članove Gradskog veća i načelnike gradskih uprava, upriličili su prijem u Svečanom salonu Skupštine grada.

Ocenjujući rad Skupštine grada Kragujevca, gradonačelnik Dašić je rekao da je izuzetno zadovoljan radom odborničkih grupa i radom gradskog parlamenta.

Izuzetno sam zadovoljan radom gradskog parlamenta i radom odborničkih grupa a to se ne odnosi na jednu ili neku posebno odborničku grupu. Uveli smo to neko pravilo da držimo jedan visok, ozbiljan odnos političkog delovanja, kazao je Dašić. Veliko mi je zadovoljstvo da budemo primer i pokažemo da odnos između pozicije i opozicije, iako ponekad kritičan, veoma kritičan, istovremeno prevazilazimo na krajnje pristojan i civilizovan način. Tako nam i dolikuje, jer smo kao grad, kao prva prestonica i pokretač moderne srpske države, primer drugim lokalnim samoupravama. Mi šaljemo dobru poruku svim našim komšijama i šire da smo oduvek miran i civilizovan grad i tu tradiciju moramo da očuvamo, poručio je gradonačelnik Nikola Dašić.

U 2021. godini, Skupština grada Kragujevca zasedala je 13 puta i donosila veoma važne odluke za život građana.

Ono čime sam izuzetno zadovoljan kada je reč o svim sednicama ovog saziva gradskog parlamenta jeste jako visok nivo diskusije, rasprave, tolerancije, kazao je predsednik Miroslav Petrašinović. Čak i kada se ne slažemo i imamo dijametralno suprotne stavove o mnogim pitanjima i kada se upotrebe izrazi neprikladni ovom visokom domu, sednica se opet vrati u tok. Mislim da je to ono po čemu postajemo prepoznatljivi u Srbiji, rekao je predsednik Petrašinović. Iako, danas, malobrojnija opozicija u odnosu na prethodne sazive, uvek smo imali diskusiju na visokom nivou. Imamo rasprave u kojima učestvuju sadašnji i bivši gradonačelnik, bivši predsednik Skupštine sada nastupa kao opozicionar i stavovi se sukobljavaju na visokom nivou, istakao je Petrašinović. Smatram da je to glavni kvalitet našeg parlamenta i da se to i vidi. Nepredviđene situacije prevazilazili smo odlukom kolegijuma šefova odborničkih grupa, a čini mi se, da nisu takve prilike i u drugim lokalnim parlamentima, da se opozicija i vlast slože, zaključio je predsednik Petrašinović. On je svim odbornicima poželeo da se ostvare na ličnom i profesionalnom planu i da rad Skupštine zadrži visok nivo rasprave jer je to jedini put da nađemo najadekvatnije rešenje, rekao je predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar