Novogodišnji paketići za male heroje

Humanitarna akcija prikupljanja novogodišnjih paketića za decu i mlade obolele od raka koja se organizuje uz podršku NURDOR-a i Kancelarije za mlade grada Kragujevca okupila je nekoliko udruženja i društveno odgovornih kompanija koji su se pridružili kao donatori. Novogodišnje paketiće u okviru ove akcije dobiće i mališani koji se trenutno leče na odeljenju pedijatrije Univerzitetskog kliničkog centra.

Grad Kragujevac podržava ovu akciju na taj način što pruža podršku u organizacionom smislu preko Kancelarije za mlade, da naši građani, privatne kompanije pokažu svoje najplemenitije, humane osobine, da su saosećajni sa mladim ljudima koji trenutno vode najvažniju životnu bitku. Želeli smo na ovaj način da im ulepšamo novogodišnje i božićne praznike onako kako su i nama ulepšavali kada smo bili u njihovim godinama. Među donatorima ove akcije su Auto centar Atrium cars, Blythswood Srbija, Kulturni centar UMUS, Studentski parlament Pravnog fakulteta, Udruženja VIBE – kazao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Jedan od najvećih donatora novogodišnjih paketića u Srbiji je i humanitarna organizacija Blythswoodcare iz Velike Britanije koja je ove godine poslala oko 6000 paketića za decu iz Srbije.

Blythswood Srbija kao njihov predstavnik za Srbiju i ove godine, već 14. godinu, donira novogodišnje paketiće za decu. Ove godine je stiglo preko 6000 paketića za Srbiju, od kojih će oko 2000 biti podeljeno u Kragujevcu. Paketiće koji su veoma interesantnog sadržaja pakuju volonteri ove organizacije iz Britanije i na taj način iskazuju veliko zalaganje i ljubav prema Srbiji – kaže David Armuš, koordinator udruženja Blythswood Srbija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar