Novo postrojenje za biološki tretman otpadnih voda Kompanije Milanović tretman voda

Prezentaciji postrojenja za biološki tretman otpadnih voda, nove tehnologije MBBR – Moving Bed Biofilm Reactor, proizvoda Kompanije Milanović tretman voda u MIND Parku, pored savetnika za strane investicije Kabineta predsednika Srbije, Marka Pećanca, profesora Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu i Tehnološko – metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, menadžmenta kompanija MIND Group, u ime grada prisustvovao je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović. Reč je o paketnom postrojenju koja imaju široku primenu u biološkom tretmanu otpadnih voda, sanitarnih i procesnih otpadnih voda a rezultat je dvogodišnjeg rada stručnog tima Komapnije Milanović tretman voda i dva renomirana fakulteta.

Sisteme kao što je ovaj treba da razvijamo u Srbiji, rekao je Marko Pećanac, Savetnik za strane investicije Kabineta predsednika Srbije, jer je postrojenje proizvod srpske pameti, znanja i sposobnosti. Nove tehnologije su veoma bitne jer smo ih do sada kupovali i kako je Srbija u ciklusu ”ozelenjavanja ekonomije”, gradovi i opštine u Srbiji se opremaju prečišćivačima voda, u tome je još i bitniji momenat u kojem se sve ovo i dešava, rekao je Pećanac, savetnik u Kabinetu predsednika Srbije.

Za grad Kragujevac je veoma važno da se ova kompanija razvija i sa aspekta ekonomije i novih zapošljavanja i generalno bruto društvenog proizvoda koji se povećava u gradu, rekao je Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović. U razgovoru sa stručnjacima iz Kompanije Milanović, postrojenje sa tehnologijom biološkog tretmana otpadnih voda, moglo bi da nađe svoju primenu u okviru projekta ”Čista Srbija” u Kragujevcu. U planu je izrada novog centralnog postrojenja i manjeg na teritoriji Opštine Stragari. Siguran sam da će Kompanija Milanović ostvariti posao sa kompanijom CRBC, izvođača radova na izgradnji fekalne kanalizacione mreže i postrojenja otpadnih voda i da ćemo vrlo uskoro postrojenja proizvedena u Kragujevcu videti širom Srbije a ne samo u svetu, poručio je zamenik gradonačelnika Momčilović.

Darko Đorić, izvršni direktor MIND Group, kaže da je razvijena paleta postrojenja od 500 do 2, 5 hiljade ekvivalent stanovnika i da su do sada instalirana u Makedoniji. Naš cilj i namera je da ovakva savremena postrojenja budu predstavljena domaćoj javnosti kako bi došla i do domaćih kupaca, kaže direktor Kompanije Milanović otpadne vode, Đorić.

Prezentaciju proizvoda i njegove performane, o prednostima i primeni postrojenja govorio je Jovan Anđelić, direktor Sektora istraživanje razvoja Komapniji Milanović tretman voda.

Post Author: Milan

Ostavi komentar