Novi načelnik Centra Ministarstva odbrane u Kragujevcu, potpukovnik Boris Štrk

Povodom odlaska u penziju potpukovnika Jovice Stankovića, dosadašnjeg načelnika Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Kragujevac, priređena je ceremonija primopredaje dužnosti na koju će od 1. oktobra stupiti potpukovnik Boris Štrk.

Ceremonija, održana u Svečanom salonu Gradske uprave, kojoj su prisustvovali pripadnici Vojske RS, službenici Centra, predstavnici grada, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović i Sanja Tucaković, članica GV za lokalnu samoupravu, otpočela je minutom ćutanja u čast nastradalih na Kosovu i Metohiji.

Tokom vojničke karijere potpukovnik Stanković je uspešno obavljao komandirske, komandantske i načelničke dužnosti u komandovanju kao i nastavničke i profesorske dužnosti u Vojnoj akademiji. Na dužnosti načelnika Centra u Kragujevcu je od 3. oktobra 2018. godine. Za postignute rezultate odlikovan je i nagrađivan od nadležnih starešina i predsednika države.

Potpukovnik Stanković se zahvalio Gradu Kragujevcu, privrednim društvima i drugim pravnim licima kao i kolegama na svemu što su do sada zajedno uradili a što je u obavezi Centra Ministarstva odbrane. S ponosom je istakao da su na zajedničkom planu realizovani i izrađeni svi planovi odbrane, sva dokumenta planiranja za odbranu, formirane jedinice civilne i specijalizovane civilne zaštite, što kroz Upravu za vanredne situacije i pomoć lokalnih samouprava. Svi zajedno kroz nivo saradnje smo podigli ugled pripadnika lokalnih samouprava i samih lokalnih samouprava, pripadnika Vojske Srbije i pripadnika MORS. U veoma teškim uslovima učinjen je veliki napor lokanih samouprava da se obezbede dostojni uslovi za život i rad pripadnika Centra, rekao je u svom obraćanju potpukovnik Stanković i na kraju posebnu zahvalnost izrazio je kolektivu Centra MO i bivšim kolegama, ljudima koji su ceo svoj radni vek posvetili vojno-teritorijalnim organima i teritorijalnim organima MO.

Dužnost načelnika Centra prima potpukovnik Boris Štrk, koji je u periodu od 2017. do 2021. godine bio komadant Garnizona Kragujevac i tokom svoje vojničke karijere bio je nagrađivan i odlikovan. Potpukovnik Štrk se zahvalio na prenetom iskustvu, na predanosti poslu i svemu onome što je potpukovnik Stanković do sada uradio da bi Centar doveo na nivo ažurnosti dokumenata, planiranja i svega drugog. Saradnicima je poželeo uspeh i očuvanje zadatog nivoa koji je postavio potpukovnik Stanković ali i unapređenje.

Na ceremoniji je govorio potpredsednik SUBNOR Srbije, pukovnik u penziji i akademik Željko Zirojević koji se obratio u ime 140 hiljada pripadnika organizacije koja baštini, brani i čuva tradicije oslobodilačkih ratova Srbije i koja i danas brani Srbiju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar