Nova ulica kod Grudnog poneće ime dr Bore Evtova

Radove na izgradnji saobraćajnice kod Grudnog odeljenja, sadašnje Klinike za pulmologiju, koji se privode se kraju, danas je obišao gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima. Ova saobraćajnica predstavlja vezu Beogradske ulice sa ulicom Slobode što olakšava pristup objektima Klinike za pulmologiju, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, budućeg Centra izvrsnosti. Predloženo je i da ova ulica dobije naziv po nedavno preminulom kragujevačkom pulmologu, dr Bori Evtovu.

Ovo je nastavak izgradnje ključnih saobraćajnica kojima povezujemo delove grada koji ranije nisu bili povezani. Na ovaj način spajamo Beogradsku ulicu sa ulicom Slobode. S obzirom na to da je u završnoj fazi izgradnje, ulica još uvek nije dobila naziv, ali već sada postoji predlog da ulica dobije naziv po doktoru Bori Evtovu, kragujevačkom pulmologu, koji nas je zadužio svojim plemenitim vršenjem lekarske dužnosti, posebno u uslovima pandemije korona virusa – rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Ova saobraćajnica će omogućiti i brži i jednostavniji svakodnevni transport pacijenata sa Klinike za pulmologiju do Kliničkog centra. Klinika za pulmologiju je fizički dislocirana od Kliničkog centra, a mnoge dijagnostičke i terapijske procedure se sprovode upravo u Kliničkom centru. Pacijenti se svakodnevno transportuju do Kliničkog centra i nazad, tako da će ova nova saobraćajnica svakako omogućiti da taj transport bude brži i jednostavniji. Konačno, nećemo više biti bolnica na kraju grada. Zahvaljujući ovoj saobraćajnici, Klinika za pulmologiju se sada nalazi u jednom elitnom delu grada. Ovom prilikom bih želela da predložim u ime Klinike za pulmologiju i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć da ulica ponese ime dr Bore Evtova koji je izgubio život boreći se protiv korone, i mislim da je to najmanje što možemo da učinimo za njega – rekla je Zorica Lazić, direktorka Klinike za pulmologiju.

Dužina saobraćajnice je 405 metara. Izvođač radova je Preduzeće za puteve Kragujevac, a vrednost investicije oko 22,6 miliona dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar