Nova stolarija u jaslicama „Švrća“

U jaslicama „Švrća“ Predškolske ustanove „Đurđevdan“ u toku su radovi na zameni kompletne stolarije čije je izvođenje omogućeno sredstvima koje je Grad Kragujevac dobio na konkursu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za unapređenje mera populacione politike.

Radove je obišla načelnica Šumadijskog upravnog okruga, Biljana Ilić Stošić, podsetivši tom prilikom da je Kragujevac jedna od 52 lokalne samouprave na nivou države koja je prepoznata kao primer dobre prakse kada je reč o brizi i podršci porodici, roditeljstvu i uopšte svim građanima.

Zahvaljujući projektu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Grad Kragujevac je uspeo da izdvoji sredstva za zamenu stolarije. Za desetak dana radovi će biti privedeni kraju i naši najmlađi sugrađani će se useliti u ušuškane jaslice gde će im, pored toga što im je lepo i udobno, pre svega biti toplo, kazala je Ilić Stošić. Ona je dodala da pored primera dobre prakse podrške roditeljstvu i porodici ima još primera podrške koju Grad Kragujevac pruža iz sopstvenog budžeta i istakla da se godišnje izdvaja 770 miliona dinara za besplatne karte za prevoz svim đacima, studentima i penzionerima, 440 miliona za sufinansiranje boravka dece u vrtićima i 8 miliona za kupovinu udžbenika svim đacima prvacima.

Po rečima direktorke Predškolske ustanove „Đurđevdan“, Sanje Jakovljević, stolarija na ovom objektu nije menjana od 1963. godine, ali svi zaposleni su se trudili da uslove u kojima mališani borave održavaju na visokom nivou. Unapređenje fizičke sredine će doprineti mnogo prijatnijoj, zdravijoj i boljoj atmosferi za igru, rast i razvoj dece, rekla je Jakovljević, naglasivši da pored toga što će im tokom zime biti toplije, biće znatno smanjen nivo buke koja je neizbežna u centralnom delu grada.

Mališani upisani u jaslice „Švrća“ trenutno su smešteni u vrtić „Ciciban“ kao lokacijski najbliži, a povratak u poznati prostor mogu očekivati početkom novembra.

Post Author: Milan

Ostavi komentar