Nosilac Bogojavljenskog krsta 2024 Lazar Maksimović

Uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa šumadijskog vladike Jovana i sveštenstva Eparhije u prisustvu predsednika Privremenog organa grada Nikole Dašića, predstavnika grada, gradskih i republičkih institucija, velikog broja posetilaca, u Šumaričko jezero na Bogojavljenje ušlo je 92 plivača. Simboličnih 33 metara prvi je preplivao i podigao Bogojavljenski krst Lazar Maksimović. Vitešku titulu Maksimović je osvojio drugi put.

Lep osećaj kada u rukama držim bogojavljenski krst i ponesem vitešku titulu. Svi koji smo danas zaplivali smo duhovni vitezovi jedinstveni u veri, kaže Lazar Maksimović koji je prvi do Krsta stigao i 2019. godine. Srećan sam kada vidim da se iz godine u godinu prijavljuje sve veći broj plivača i da na ovako značajnoj sportsko-duhovnoj manifestaciji uz blagoslov episkopa Šumadijskog i crkve, mogu svi da učestvuju, ističe ovogodišnji nosilac Bogojavljenskog krsta i kaže da će i sledeće godine da pliva.

Organizatori tradicionalne manifestacije na Bogojavljenje su Eparhija šumadijska, SPD Radnički i Gradska turistička organizacija pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca. Bogojavljensko plivanje za Časni krst održano na jezeru u Šumaricama 21. put, okupilo je 92 takmičara od kojih sedam žena. Najmlađa učesnica je sedmogodišnja Nikolija Prokić a najstariji takmičar ove godine je šezdesetsestogodišnji Micko Jakovljević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar