Nastavlja se izgradnja kanalizacione mreže u Maršiću

U Maršiću se nastavlja izgradnja kanalizacione mreže u okviru projekta Čista Srbija. Radove u ulici Mladena Milovanovića obišli su danas gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović sa saradnicima i razgovarali sa građanima o problemima sa kojima se suočavaju u prigradskim naseljima.

U svim okolnostima koje se dešavaju nedaleko od nas i dalje se odvijaju projekti i zaista sam zadovoljan jer se na nekoliko lokacija u gradu istovremeno radi. U Maršiću je u okviru projekta Čista Srbija urađeno 1,5 kilometara fekalne kanalizacije u ulici 19. oktobra, u ulici Mladena Milovanovića uradiće se oko 700 metara kanalizacije. Mašine naših preduzeća punim intezitetom rade u Beloševcu, Malim Pčelicama, za neki dan biće prebačene u Ilićevo, rekao je gradonačelnik Dašić.

On je razgovarao sa meštanima Maršića o drugim problemima u ovom delu prigrada. Svesni smo da problema ima mnogo i to su uglavnom komunalni problemi kao asfaltiranje ulica ili pritisak vode naročito u prigradskim delovima ali to su problemi koji se rešavaju dinamikom koju budžet grada može da isprati. JP Vodovod i JKP Šumadija sve vreme rade punim kapacitetom sa svom mehanizacijom što znači da ostvarujemo dinamiku i pokušavamo da nadoknadimo ono što se decenijama gomilalo ne bi li ljudi u prigradu živeli u normalnim uslovima kao i u gradu, kazao je gradonačelnik Dašić.

U narednom periodu ćemo imati veći obuhvat ulica koje će da se rade u okviru projekta Čista Srbija i to dinamikom koja je zadovoljavajuća, rekao je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović i apelovao na građane da pomognu u delu rešavanja imovine, jer je potrebna saglasnost građana za otvaranje šahti na lokacijama koje su projektom predviđene. Tamo gde nisu rešena imovinska pitanja, građani nemaju tu mogućnosta a onda se pristupa eksproprijaciji što je mnogo složeniji i duži proces. Momčilović je podsetio da u ulicama gde je urađena kanalizaciona mreža, građani podnesu zahtev za priključenje.

Ovo je druga ulica u Maršiću u kojoj se radi na izgradnji kanalizacione mreže posle jedne od dužih ulice 19. oktobra, paralelno se odvijaju radovi u Brđanskoj u Beloševcu, završava se Lipljanska ulica u Malim Pčelicama. Kompanija CRBC će uskoro uvesti još jednu ekipu u Malim Pčelicama a uskoro počinju radovi u prvoj ulici u Ilićevu, Puškarničkoj.

Post Author: Milan

Ostavi komentar