Nastavak masovne imunizacije

Proces imunizacije u Kragujevcu od početka funkcioniše veoma efikasno. U skladu sa svim protivepidemijskim merama građani Kragujevca mogu da se vakcinišu na šest punktova u gradu a na raspolaganju su vakcine Fajzer, Astra Zeneka, sutra će stići Sputnjik V, vakcina ruskog proizvođača, do kraja meseca i Sinofarm, kaže dr Vasilije Antić, direktor Doma zdravlja. Svi prijavljeni preko e-uprave vakcinisani su, a zainteresovanost građana je i dalje velika. Imunizacija bez prijave i dalje je moguća, ali broj vakcina koji nam bude stigao zavisiće od broja prijavljenih građana na portalu e-uprave, jer se količina vakcina opredeljuju prema tom broju. Prijavljivanjem građana preko e-uprave možemo da sagledamo koja količina vakcina je potrebna, rekao je direktor Doma zdravlja i pozvao građane da vakcinišu jer to je najbolji način da se zaštite od Kovida -19.

Posle par meseci od preležanog Kovida -19 i po savetu lekara , prvu dozu zaštite primio je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović.
Ni jednog momenta od početka nisam imao dilemu da li da se vakcinišem. Nakon preležanog Kovida-19 i lekarskog pregleda, po stručnom savetu danas primam prvu dozu, jer vakcinacija je jedini put i način da prevaziđemo epidemiju. To je moj doprinos borbi naših lekara ali i borbi koju država vodi , borbi svih nas, poručio je zamenik gradonačelnika Momčilović. Cela moja porodica se vakcinisala, pozivam i sve ostale da se vakcinom zaštite, rekao je on.

Post Author: Milan

Ostavi komentar