Nastavak izgradnje Centra izvrsnosti u ponedeljak uz prisustvo Ministra Branka Ružića

U ponedeljak 27. septembra 2021. godine u 11,45 časova, počeće svečano obeležavanje nastavka izgradnje Centara izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu.
Izgradnjom Centara izvrsnosti stvara se savremeni prostor za povezivanje različitih naučnih disciplina – medicine, biologije, biomedicine, hemije, tehničkih i inženjerskih nauka i biomedicinskog inženjeringa. U Republici Srbiji po prvi put će se stvoriti uslovi za čuvanje, korišćenje i istraživanja matičnih ćelija, na svojoj teritoriji i od strane domaćih stručnjaka, što bi predstavljalo nemerljiv strateški doprinos i očuvanje nacionalnog interesa, u razvoju nauke.
Delegaciju koja će prisustvovati svečanom obeležavanju nastavka izgradnje Centara izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu čine:
Prvi potpredsednika Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović, članovi rektorskog kolegijuma, dekani Univerziteta u Kragujevcu, direktor Instituta za informacione tehnologije, predstavnici akademske zajednice i izvođača radova „Inobačka d.o.o.“ iz Novog Sada.

Post Author: Milan

Ostavi komentar