Naselje Šumarice dobilo novo dečije igralište

U naselju Šumarice, danas je u prisustvu gradonačelnika Nikole Dašića i člana Gradskog veća za sport, Predraga Stevovića, otvoreno još jedno dečije igralište, prvo u ovom naselju, koje će predstavljati sportski kutak za najmlađe. Izgradnja i obnavljanje dečijih igrališta i sportskih terena, nastaviće se u kontinuitetu,sve dok svako naselje ne bude imalo pristup osnovnoj sportskoj infrastrukturi. Za ovu namenu, biće izdvojeno duplo više sredstava u narednoj godini.

Svi mi znamo da ovo igralište najviše znači deci iz ovog naselja koja mu se najviše i raduju, a i nama popravlja raspoloženje kada čujemo dečiju graju na sve strane. To je mladost, to je budućnost i sasvim sam siguran da će njima i njihovim roditeljima ovo postati mesto okupljanja i dobra prilika da u svom naselju mogu da se igraju i da provedu bezbrižne dečije dane, uz mnogo smeha, igre, kao što smo ih i mi imali, na neki drugi način. Deca su nam najvažnija – kazao je Dašić.

Vrednost radova je oko dva miliona dinara sa PDV-om. Radovi na uređenju okruženja biće završeni na proleće.

Grad Kragujevac izgradnjom ovog dečijeg igrališta pokazuje da u kontinuitetu obnavlja i pravi potpuno nova dečija igrališta, ali i otvorene terene za male sportove u svim naseljima. U ovoj godini smo napravili 6 dečijih igrališta, rekonstruisali i napravili 12 otvorenih terena za male sportove, dve teretane na otvorenom. Za tu namenu je u ovoj godini bilo opredeljeno 13 miliona dinara, a u sledećoj godini Grad Kragujevac će opredeliti 25 miliona dinara. Nastavićemo da radimo više, da radimo bolje, sve dok svako naselje ne bude imalo pristup osnovnoj sportskoj infrastrukturi – kazao je Predrag Stevović.

Savet MZ Šumarice obezbedio je novogodišnje paketiće za svu decu koja su danas isprobala sprave za igranje na novootvorenom igralištu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar