Nakon sastanka sa Dašićem “Oružari” najavili novi štrajk

Predstavnici Samostalnog sindikata „Zastava oružja“ razgovarali su o nagomilanim problemima fabrike sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem, koji je, kako kažu, rekao da „nema mnogo mogućnosti da pomogne“.

„Gradonačelnik je rekao da nije u mogućnosti da Skupština grada preduzme neke korake, da krene u susret našim zahtevima. Mi smo tražili da on podrži hitno postavljenje generalnog direktora, da se smeni Nadzorni odbor i da sednica Skupštine grada bude vezana za fabriku oružja. Odgovor je bio da je njihovo učešće (u kapitalu fabrike) jako malo i da nisu u mogućnosti ali da će u komunikaciji sa najvišim državnim zvaničnicima ići ka rešavanju ove krize. Neće biti sednice Skupštine grada sigurno“, kaže Dragan Ilić, predsednik Samostalnog sindikata „Zastava oružja“.

Sindikat Zastava oružja najavio je za utorak 17. januar novi, treći, jednočasovni štrajk upozorenja u krugu fabrike čime žele da apeluju na nadležne da se krene u rešavanje problema.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić posle sastanka nije se pojavio pred novinarima, a nije bilo dozvoljeno snimanje početka sastanka.

“Zastava oružje” nema generalnog direktora mesec dana i pitanje je da li će im biti isplaćen ostatak zarada u ovom mesecu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar