Najbolji osnovci Hercegovine posetili Kragujevac

U Kragujevcu je boravila grupa najboljih đaka hercegovačkih osnovnih škola koji se nalaze u poseti Srbiji povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Za njih su gradonačelnik Nikola Dašić i predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović organizovali prijem u zgradi Gradske uprave.

Moram da pohvalim čitavu organizaciju jer ovo nije prvi put da najbolji učenici dolaze, kao što i naši odlaze u Republiku Srpsku da vide kako njihovi sunarodnici žive i organizuju svoj dan i da upoznaju njihovu kulturu, kazao je gradonačelnik. Mislim da je u tim godinama značajno nagraditi najbolje učenike time da dođu u dodir sa svojom nacionalnom kulturom kroz istoriju i društveni razvoj Srbije. To ih čini boljim, obrazovanijim i gradi njihov nacionalni identitet na pravi patriotski način, ocenio je Dašić.

Posebno nam je drago da na jedan od naših najvećih praznika đaci iz Hercegovine imaju priliku da upoznaju grad u kome se stvarala moderna Srbija i posete istorijski najznačajnija mesta za razvoj srpske države i našeg grada. Želja nam je da jednog dana neki od njih Kragujevac izaberu kao grad u kome će nastaviti svoje obrazovanje, a možda i ostati i zasnovati svoje porodice, naglasio je Petrašinović.

Ljudmila Milošević, direktor OŠ „Sveti Sava“ iz Bileće, u ime grupe iz Hercegovine je zahvalila svima koji su pomogli u organizaciji ovih aktivnosti i izrazila zadovoljstvo što na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave gostuju u staroj srpskoj prestonici.

Post Author: Milan

Ostavi komentar