Najavljena sanacija dela zgrade O.Š. ’’Đura Jakšić’’

Osnovnu školu ’’Đura Jakšić’’ u Bresnici posetio je danas član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić sa saradnicima i sa direktorom Đorđem Božovićem razgovarali su o prostorijama koje imaju prioritet za renoviranje tokom letnjeg raspusta. Kao jedna od starijih škola u gradu, na programu za kompletno renoviranje bila je još pre nekoliko godina, ali su sredstva izdvojena za taj projekat zbog pandemije preusmerena na zdravstvo.

Za jednu od starijih osnovnih škola u gradu, u planu je bila kompletna rekonstrukcija i taj projekat je bio odobren u Kancelariji za javna ulaganja, ali početkom pandemije sredstva su preusmerena na zdravstvo, podsetio je Dušan Aleksić, član Gradskog veća.

Taj projekat biće realizovan u okviru energetske efikasnosti škole i ostaje za neki naredni period. Posle razgovora sa direktorom škole dogovorili smo koje prostorije imaju priorite za renoviranje i to ćemo u okviru investicionih radova tokom letnjeg raspusta i realizovati. Za renoviranje dve učionice za prvake, prostorije za predškolce i sanaciju mokrog čvora, iz budžeta grada opredeljeno je 7 miliona dinara, kazao je Aleksić.

Grupa roditelja učenika škole organizovala se za samostalno prikupljanje sredstava za uređenje dela školskog dvorišta i u tome imaju podršku grada jer je mnogo lepše kada zajedno radimo na tome da školi vratimo stari sjaj, dodao je član Gradskog veća za obrazovanje.

Direktor Đorđe Božović je rekao da svako ulaganje i renoviranje prostorija donose novi duh i energiju za početak nove školske godine, naročito kada se pripremaju za nove generacije koje dolaze u našu školu, predškolce i prvake. Siguran sam da će u narednim godinama cela škola biti potpuno renovirana, rekao je direktor Božović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar