Na Univerzitetu u Kragujevcu pokrenut Master 4.0 programa iz oblasti video igara

U okviru novih Master 4.0 programa iz oblasti video-igara koji će se biti realizovani na Univerzitetu u Kragujevcu i Beogradu, organizuju se tri Zoom vebinara kako bi se studenti koji žele da nastave karijeru u gejming industriji upoznali sa nekim od predavača i stekli uvid u to kako će izgledati prvi master program u oblasti gejminga u našoj zemlji.

Serijal onlajn događaja biće održan na Zoom platformi 6, 8. i 13. oktobra u 18 časova.

Utorak, 6. oktobar 2020. godine u 18 časova, GAME DEVELOPMENT: OD HOBIJA DO PERSPEKTIVNE KARIJERE, Adrian Đuran, Ubisoft Belgrade, Studio Production Manager
Čelni čovek beogradskog studija jednog od lidera u svetskoj industriji zabave, kompanije Ubisoft, na Master 4.0 programu u Kragujevcu predavaće na predmetu Razvoj video-igara. Adrian ima preko deset godina iskustva u srpskoj gejming industriji i ima aktivnu ulogu u njenom razvoju. Ovo mu je omogućilo da ima široko razumevanje tržišta kao i temeljnu tehničku potkovanost u programiranju. Pre nego što je preuzeo ulogu menadžera produkcije u beogradskom studiju Ubisoft, bio je tehnički direktor i suosnivač kompanije Eipix Entertainment, kao i osnivač Flat Hill Games. Adrijan će prezentovati svoje viđenje trenutnog stanja industrije video-igara u Srbiji i svetu, a dotaći će se najaktuelnijih tema u industriji kao što su blokčejn, VR i striming servisi.

Četvrtak, 8. oktobar 2020. godine u 18 časova, MUZIKA U VIDEO-IGRAMA Ana Krstajić, kompozitorka muzike za video-igre
Ana Krstajić je kompozitorka koja pravi muziku za film, TV, pozorište, ali i za video-igre. Nakon završenog Fakulteta muzičke umetnosti, usavršavala se na čuvenom Berkliju. Dobitnica je brojnih međunarodnih nagrada, njena muzika se izvodi od Rusije do Amerike, a posebnu pažnju domaće gejming zajednice dobila je kada je ostvarila saradnju sa Nordeusom za koji je komponovala muziku za igru Spellsouls / Heroic – Magic Duel (https://youtu.be/DxS_nWi-GuM). Na Master 4.0 programu u Beogradu Ana Krstajić će predavati na predmetu Audio produkcija u video-igrama.

Utorak, 13. oktobar 2020. godine u 18 časova, MATEMATIKA I FIZIKA IGARA, redovni profesor Boban Stojanović, Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Kragujevcu

Boban Stojanović je ekspert u oblasti računarskog modelovanja i simulacija sa ogromnim iskustvom u razvoju softverskih rešenja za primenu u nauci i industriji. Radio je na razvoju više inženjerskih aplikacija koje uključuju kompleksnu 3D grafiku i simulacije fizičkih pojava. Na vebinaru će govoriti o najvažnijim matematičkim i fizičkim konceptima koji leže u osnovi računarskih igara i koji mogu da omoguće korak dalje u odnosu na ono što nude standardne softverske platforme. Prof. Stojanović će predavati 3D računarsku grafiku na Master 4.0 programu u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar