Na seoskom području danas vakcinisano 50 stanovnika

U nastavku kampanje imunizacije na seoskom području danas su vakcinalni timovi Doma zdravlja bili na terenu u selima Stragari i Ugljarevac, a vakcinisali su se i i meštani sela Masloševo i Vlakča. Imunizaciju u selu Stragari, drugu od početka vakcinacije, obišla je dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvnu i socijalnu zaštitu.

Štab za vanredne situacije grada Kragujevca na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem sprovodi kampanju za masovnu imunizaciju kako u gradu tako i na seoskom području. Ukupno je prijavljeno 50 doza, a u selu Stragari imunizacija se sprovodi drugi put. Prvi put dozu Sinifarm vakcine primilo je 73 stanovnika ovog sela, a revakcina je zakazana za 23. april kada je prijavljeno još 20 meštana za prvu dozu kineske vakcine. Kampanja na seoskom području kao i organizovane imunizacije u kolektivima dale su rezulatat, kazala je dr Damnjanović. U Kragujevcu zadnjih nekoliko dana broj novoobolelih je manji od 70. Imunizacija, poštovanje epidemioloških mera i pojačani epidemiološki nadzor rezultuirao je povoljnom epidemiloškom situacijom. Od početka masovne imunizacije u Kragujevcu je vakcinisano 92 hiljade građana, od toga obe doze primilo je oko 40 hiljada Kragujevčana. Ukoliko imunizacija nastavi da se sprovodi ovim tempom, na dobrom smo putu da do juna meseca izađemo iz pandemije, odnosno da se stekne kolektivni imunitet, rekla je članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Pored šest vakcinalnih punktova u gradu i terena na seoskom području, ekipe Doma zdravlja sprovode imunizaciju i na terenima za teško pokretna i nepokretna lica.

Post Author: Milan

Ostavi komentar