Na čišćenju snega angažovano još 11 ekipa

Pored 14 vozila Zimske službe JKP “Šumadija”, na raščišćavanju ulica u prigradskom i na seoskom području, u Kragujevcu je od jutros angažovano još 11 ekipa koje su obezbedili JKP “Vodovod i kanalizacija”, “Energetika” i preduzeće “Korman put”.
Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je rekao da očekuje da u toku dana budu očišćena sva prigradska naselja i seoska područja. On je nakon jutrošnje smotre dodatne mehanizacije dodao, da s obzirom na to, da pored 14 vozila JKP “Šumadije”, koja su na terenu, “danas dodajemo još 11 vozila, očekujem da većina putnih pravaca prvog i drugog reda danas budu očišćeni”.
“U ovom trenutku situacija je najbolja na glavnim saobraćajnicama, dok je u prigradskim naseljima nešto lošija. Sneg je juče konačno prestao da pada, a to je jedan od uslova da počnemo sa čišćenjem i tretiranjem ulica. Danas očekujem konkretne rezultate i to je jedan od razloga, zašto smo pojačali broj ekipa na terenu, kako bi što bolje iskoristili prestanak padavina”, kazao je Dašić.
Odluku o angažovanju dodatne mehanizacije Štab za vanredne situacije doneo je na osnovu upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije na velike količine padavina. Samo za 24 sata juče je na teritoriji Kragujevca i šumadijskog okruga palo čak 36 centimetara snega.
“Pored ovih 11 mašina, angažovano je i 14 vozila JKP Šumadije, što znači da jutros imamo 25 ekipa koje se nalaze na 25 različitih pravaca”, istakao je Zoran Kočović načelnik Uprave za vanredne situacije MUP Srbije. On je istovremeno apelovao na sugrađane da imaju strpljenja i razumevanja. Podsetio je da svi koji imaju potrebu za čišćenjem zavejanog puta ili imaju problem sa snežnim nanosima, to prijave Situacionom centru grada Kragujevca ili Operativnom centru MUP Srbije odnosno kragujevačkoj Upravi za vanredne situacije.
“Ova mehanizacija biće angažovana sve dok se ne očisti i zadnji put i ne reši i zadnji problem koji imamo na teritoriji grada Kragujevca odnosno na seoskom području”, poručeno je sa smotre dodatne mehanizacije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar