Mogućnosti saradnje između grada Kragujevca i Kipra

Na prijemu koji su za ambasadora Kipra NJ.E. Dimitriosa Teofilaktua organizovale Danka Andonovski, članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, i Ana Petrović, pomoćnica gradonačelnika za kulturu i informisanje, istaknuta je mogućnost saradnje na lokalnom nivou između grada Kragujevca i gradova i opština Kipra.

Imali smo veoma konstruktivan i iskren razgovor tokom kojeg smo identifikovali moguće oblasti saradnje između naših gradova i opština, istakao je ambasador Kipra, NJ.E. Dimitrios Teofilaktu. Smatramo da imamo prostora za saradnju u oblastima poljoprivrede, tehnologije, energetike, kao i u okviru svega što podrazumeva održivost, odnosno, održivi razvoj. Sledeći korak bi bio potpisivanje dokumenta kojim bismo precizirali okvire naše saradnje.

Srbija i Kipar imaju prijateljske odnose već dugi niz godina i želimo da naše prijateljstvo, naročito na lokalnom nivou, produbimo i unapredimo, rekla je Danka Andonovski, članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima. Kada je o međunarodnoj saradnji reč, sve češće se javlja ideja o saradnji na nivou lokalnih zajednica, tačnije, između gradova i opština određenih država. Kao što Evropska unija nastoji da bliže sarađuje sa lokalnim samoupravama kako bi bliže razumela potrebe lokalnih zajednica, na sastanku smo istakli moguću saradnju Kipra i naše zemlje na lokalnom nivou. Na ovaj način, mi bismo imali mogućnost da jasno odredimo oblasti, institucije i okvire moguće saradnje, kao i da iznesemo projekte koji su u skladu sa interesovanjima grada Kragujevca i gradova i opština Kipra, zaključila je Andonovski.

Post Author: Milan

Ostavi komentar