Mladi preduzetnici predstavili svoje biznis ideje

Učesnici projekta „Možeš i ti postati mladi preduzetnik grada Kragujevca“ nakon završetka tronedeljne obuke, predstavili su svoje biznis ideje. Reč je o projektu koji za cilj ima unapređenje sistema podrške za povećanje zapošljivosti mladih kroz razvoj ličnih veština i kompetencija na lokalnom nivou, a partnerski ga realizuju Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade sa Biznis inovacionim centrom i Univerzitetom u Kragujevcu. Prezentaciji u Biznis inovacionom centru, prisustvovali su Momčilo Sretenović, direktor centra a u ime grada pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom Stefan Jovanović.
Smatram da je cilj postignut osim što nam je namera bila da mladi steknu određena znanja i veštine kroz obuke i predavanja, drugi važan deo realizacije projekta je apliciranje i dobijanje bespovratnih sredstava za pokretanje sopstvenog biznisa, rekao je Jovanović, pomoćnik gradonačelnika.
Najbitnije je da mladi nauče da razviju i upravljaju svojim poslovnim idejama i to je ono što je najvrednije u ovim obukama. Da steknu znanja i veštine da osmisle svoj posao, razviju ga, da sutra budu odgovorni poreski obveznici koji znaju da se nose sa tržištem a njihov posao opstane, kaže Ivan Marković, koordinator i jedan od predavača BIC-a.
Projekat „Možeš i ti postati mladi preduzetnik grada Kragujevca“ finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Osnovni cilj projekta je unapređenje sistema podrške zapošljivosti mladih. Nosilac projekta je grad Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar