Mešovita vrtićka grupa u Jarušicama od septembra

Član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić, danas je obišao radove na uređenju prostora u školskoj zgradi u Jarušicama, u kome će od 1. septembra otpočeti sa radom mešovita vrtićka grupa. Reč je o programu kojim se izjednačavaju uslovi obrazovanja i vaspitanja dece u seoskim i gradskoj sredini, u okviru koga se trenutno, ubrzanim tempom sređuju prostori za mešovite vrtićke ili predškolske grupe u Stragarima, Velikom Šenju, Poskuricama i Drači. Inače, škola u Jarušicama počela je sa radom 1938. godine i funkcioniše kao jedno, od ukupno devet izdvojenih odeljenja OŠ „Sreten Mladenović“ iz Desimirovca.

Obišli smo radove na uređenju prostora koji se nalazi u okviru školske zgrade u Jarušicama, u kome će biti smeštena mešovita vrtićka grupa. Mešovita vrtićka grupa podrazumeva da će ovde biti dece predškolskog uzrasta i dece mlađeg uzasta koja su starija od 4 godine. Mešovitu vrtićku grupu, osim u Jarušicama, formiraćemo i u Stragarima, Velikom Šenju, Poskuricama i Drači gde ćemo imati samo predškolsku grupu. U Jarušicama ćemo raditi i uređenje školskog dvorišta, a planira se i uređenje igrališta za male sportove iza škole koje će koristiti deca koja pohađaju školu i vrtićku grupu, ali i deca iz sela – kazao je Aleksić.

Odeljenje u Jarušicama će pripadati PU „Nada Naumović“ koja će opremiti ovaj prostor potrebnim rekvizitima.

Inače, uoči početka školske godine, intenzivno se radi i na uređenju škola sa gradskog područja. U školi „Stanislav Sremčević“, od ponedeljka počinju radovi na sanaciji toaleta, u školi „Mirko Jovanović“, u toku je sanacija toaleta i kompletna energetska sanacija, u školi Radoje Domanović“ energetska sanacija. Energetska sanacija škole u Čumiću je u završnoj fazi.

Post Author: Milan

Ostavi komentar