Medijskim projektima u Kragujevcu 3,2 miliona dinara po konkursu Ministarstva kulture

Ministarstvo kulture i informisanja sufinansiraće šest medijskih projekata u Kragujevcu sa 3,2 miliona dinara, objavljeno je danas na sajtu tog resora.

Sredstva su dobila tri televizijska, jedan radijski i dva projekta u štampanim medijima.
Kragujevačkom udruženju „Stakleno zvono“ je za projekat ekološkog e–TV magazina „Stakleno zvono“ i produkciju pet emisija koje će se baviti ekolokalizacijom otpada, odobreno 800.000 dinara.
Sa 600.000 dinara biće sufinansirano Udruženje građana „MilleniuM“ za proizvodnju dokumentarnog televizijskog filma „Pioniri građanskog društva“ a sa 500.000 dinara emisije o migrantima „Srbija-nova domovina“, u produkciji Vitfilma.
Po konkursu za sufinansiranje radijskih projekata odobreno je 400.000 dinara za emisije „Sačuvajmo decu od poroka“ u produkciji Radija 34 iz Kragujevca.
Privredno društvo za novinsko-izdavačku delatnost „Javnost“ je na konkursu u kategoriji štampanih medija dobilo 500.000 dinara za serijal tekstova o porodici, braku i potomstvu pod nazivom „Deca su sreća“.
Tom novinsko-izdavačkom preduzeću je odobreno još 400.000 dinara na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom za projekat „Bez ograničenja – inkluzija u informisanju“.
Odobrena su i sredstva za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda.
Sa po 400.000 dinara biće sufinansirani projekti udruženja Šumadijski centar za građanski aktivizam „Res publika“ i „Lokal presa“ iz Kragujevca.

Post Author: Milan

Ostavi komentar