Mališani iz Desimirovca organizovali Humanitarni bazar za Gavrila, prodaja se nastavlja i danas

Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje malog Gavrila iz Kragujevca se nastavlja. Ovoga puta za njega novac sakupljaju učenici iz Desimirovca koji su uz pomoć starijih organizovali Humanitarni bazar.

“ Učiteljice OŠ ‘Sreten Mladenović’ u Desimirovcu, u saradnji sa mamama učenika i svojim učenicima su organizovale Bazar za Gavrila, na kome se juče prodavalo svašta, sitni kolači, slane đakonije, igračke koje su deca donela, čestitke, crteži, slike. Za svo vreme prodaje na štandovima su bile kutije za dobrovoljni prilog tako da je na ovoj našoj akciji prikupljeno oko 64.480 dinara“, rekla je za TopPres jedna od učiteljica iz Osnovne škole „Sreten Mladenović“.

Ona naglašava da će se humanitarna akcija prikupljanja novca za Gavrilovo izlečenje nastaviti i danas u Velikom Parku u Kragujevcu, pored već pomenutih proizvoda i đačkih rukotvorina na današnjem bazaru biće izložene i tinkture i sirupi iz manastira Kamenac.

Podsećamo, Gavrilo Đurđević iz Kragujevca sa nepunih šest meseci života bori se sa teškom bolešću – spinalnom mišićnom atrofijom tip 1. Ova bolest je izuzetno teška i progresivna. Posledica je mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Izvor : TopPres

Post Author: Milan

Ostavi komentar