Lokalni ombudsman posetila Centar za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja LJubica“

Lokalni ombudsman grada Kragujevca Jelena Milivojević sa saradnicima je posetila Centar za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja LJubica“, obišla kapacitete i korisnike centra.

Cilj ove posete bilo je informisanje oko postupaka za dobijanje licenci za dalji rad ove ustanove koje dodeljuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Prema rečima direktorke Centra „Kneginja LJubica“ Slavice Novaković sve službe Centra su pozitivno ocenjene i očekuje se dodela licenci, dok je u postupku relicenciranja Prihvatilište za žrtve nasilja u porodici, čiji objekat treba da pretrpi izvesne arhitektonske izmene kako bi se zadovoljili standardi propisani zakonom.

S obzirom na njegov značaj, lokalni ombudsman grada Kragujevca Jelena Milivojević je ponudila pomoć i podršku Kancelarije lokalnog ombudsmana u daljem radu Centra.

– Kako smo obavešteni i na licu mesta se uverili, sve službe Centra „Kneginja LJubica“ rade na zadovoljavajući način, o korisnicima se brine stručno i predano u skladu sa kapacitetima Centra. Podržavam njihovu nameru da za Prihvatilište za žrtve nasilja izbore izdvojenu zgradu i prošire svoje kapacitete, naglasila je Jelena Milivojević lokalni ombudsman grada Kragujevca u razgovoru sa direktorkom Centra i njenim saradnicima.

Poseta je zaključena dogovorom o daljoj saradnji Kancelarije lokalnog ombudsmana i Centra „Kneginja LJubica“.

U okviru Centra za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja LJubica“ rade Prihvatilišta: za decu i mlade i za žrtve nasira u porodici, zatim Dnevni boravci za decu i mlade sa problemima u ponašau i za decu iz porodica u riziku.

Post Author: Milan

Ostavi komentar