Kulturno – istorijska, verska i gastronomska turistička promocija Kragujevca i Šumadije

UKragujevcu u protekla tri dana boravi prva grupa od 50 turista iz Severne Makedonije koju su želeći da im dočaraju lepote Šumadije i Krugujevca kroz kulturnu, gastronomsku i versku ponudu, u saradnji okupile turističke agencije iz Kragujevca „Dolče Vita“ i Skoplja „Arka“. Poslednjeg trećeg dana svog boravka u Kragujevcu obišli su i destileriju „Podrum Pevac“ simbol očuvanja tradicije u proizvodnji rakije i vina.

Dobrodošlicu u Kragujevac u ime Grada i gradonačelnika poželeo im je predsednik Skupštine Miroslav Petrašinović, koji ih je zahvalivši se što su odabrali da posete naš grad upoznao sa istorijskim značajem Kragujevca kao prvom prestonicom i pokretačem razvoja moderne Srbije. On je ukazao i na to da je Kragujevac grad budućnosti, imajući u vidu da je industrijski, vojni i centar automobilske, naučne a sa Državnim Data Centrom i IKT industrije. Poseta turista iz bratske Severne Makedonije, koji su pored obilaska memorijalnog kompleksa u Šumaricama u Kragujevcu, a kao centar Šumadije obišli i manastir Žiču, Vrnjačku banju, šumadijskog proizvođača rakije i vina, kultni restoran „Biblioteka kod Milutina“, značajna je za promociju našeg grada, kulturno-istorijskog, verskog, banjskog i gastronomskog turizma. Naša želja je da turisti Kragujevac i Šumadiju ponesu u lepom sećanju, da pričaju o našem gradu i da nam se ponovo vrate, rekao je Petrašinović.

Ovo je inače bila prva grupa turista za koju je osmišljena potpuno drugačija turistička ponuda, i koja je kako ističu organizatori bila veoma uspešna, a zadovoljstvo onim što su obišli, okusili i videli ne kriju ni turisti iz Makedonije, zbog čega se nadaju da će se sa ovakvom saradnjom i nastaviti.

Post Author: Milan

Ostavi komentar