Krompir zaplenjen u vanpijačnoj prodaji ustupljen Crvenom krstu

Gradska uprava za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju grada Kragujevca u akciji kontrole vanpijačne prodaje koju je izvela krajem marta ove godine, zaplenila je 2,62 tone krompira.

Zaplenjeni krompir uz saglasnost Gradskog veća a na osnovu Ugovora o ustupanju robe bez naknade u humanitarne svrhe, danas je predat Crvenom krstu Kragujevac.

Robom koju smo do sada zaplenjivali tokom kontrole vanpijačne prodaje, raspolagali smo na isti način, kazala je Zorica Avramović, načelnica Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju. S obzirom na to da je reč o velikoj količini i robi kvarljive vrste a radi blagovremenog reagovanja, veoma brzo dobijena je saglasnost Gradskog veća za sklapanje Ugovora kako bi naši sugrađani i njihove porodice imale korist od namirnice koju smo oduzeli kao vanpijačnu prodaju, rekla je Avramović.

Krompir će biti upotrebljen za pripremanje obroka korisnicima narodne kuhinje, a jedan deo biće podeljen porodicama.

Ovo je veoma korisna namirnica kojom ćemo obogatiti ishranu u narodnoj kuhinji, a verujem da će njom najviše biti obradovana deca i domaćice koje će same pripremati obroke za svoje porodice, rekla je Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog krsta Kragujevac. Od prvog poziva iz Gradske uprave do preuzimanja namirnice, reagovalo se jako brzo, jer je najbitnije bilo da ovakva namirnica ne stoji dugo i ne čeka. Jelovnik u kome će se naći musaka, krompir čorba, paprikaš i druga jela, isplaniran je i već od danas kuvari Crvenog krsta kreću sa pripremom obroka, kazala je Bogdanović, zahvalivši se gradu Kragujevcu na donaciji u ime svojih korisnika.

Inače, narodna kuhinja pri Crvenom krstu u Kragujevcu ima 870 korisnika, za koje se hrana priprema šest dana u nedelji i deli na šest punktova.

Post Author: Milan

Ostavi komentar