Krizni štab Kragujevac: Kafići rade do 20 sati, ograničiti boravak dece na igralištima

Krizni štab grada Kragujevca koji je formiralo Gradsko veće, sinoć, 16 mart, održao je svoju prvu sednicu, a jedna od zaključaka je da se ograniči rad ugostiteljskih objekata od 8 do 20 sati. Ozbiljne preporuke Krizni štab je dao za igranje dece u parkićima i igralištima. I pored vanrednog stanja i upozorenja koliko je virus opasan, roditelji decu izvode da se igraju u parkićima, na mobilijarima sa plastičnim i metalnim delovima gde postoji velika opasnost od zaraze.

Posebna pažnja biće poklonjena penzionerima koji će moći da dobiju uslugu nabavke hrane i lekova, a naći će se i način kako da se podižu njihove penzije.

Pored broja telefona Doma zdravlja 034 / 500 – 100 i brojeva u Institutu za javno zdravlje 034 / 504 518; 065 / 8776914 i 065 / 8777000 u funkciji je i broj Situacionog centra 500 800 na koji mogu da se jave penzioneri ako imaju bilo koji problem u funkcionisanju.

Članovi Kiznog šata, predsednik gradonačelnik, su pored predstavnika zdravstvenih i bezbednosnih ustanova, zaposleni u Gradskim upravama, ali i predstavnici Pošte, domaćeg trgovinskog lanca i taksi prevoza.

Post Author: Olivera Ilic

1 thought on “Krizni štab Kragujevac: Kafići rade do 20 sati, ograničiti boravak dece na igralištima

    boban

    (19 марта, 2020 - 3:36 pm)

    OVI IZ KRIZNOG STABA KRAGUJEVCA SU ILI DROGIRANI ILI BLESAVI.U NJIHOVIM GLAVAMA UMESTO MOZGA JE IZGLEDA SURUTKA.BILO BI IH SRAMOTA DA ZA SRAMOTU ZNAJU.KO CE NARODU DA CUVA MALU DECU I SA NJIMA PRATI NASTAVU?

Ostavi komentar