Kragujevcu potvrđen status turističkog mesta druge kategorije

Grad Kragujevac je ove godine potvrdio status turističkog mesta druge kategorije. Ovu odluku donela je Komisija za kategorizaciju turističkog mesta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, nakon što je prikupila podatake o obimu turističkog prometa u prethodne tri godine, stepenu izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture i suprastrukture i obišla novoizgrađene i rekonstruisane lokalitete među kojima su Legat Nikole Koke Jankovića, Kuća Đure Jakšića, Hotel “Industrijal“, jezero na Bubnju.

Pozicija druge kategorije je sačuvana jer je Kragujevac ispunio sve neophodne parametre kao što su broj poseta, noćenja, plaćanja boravišne takse, broj visokokategorizovanih ugostiteljskih objekata, hotela, izletišta, muzeja. Za status turističkog mesta prve kategorije Kragujevcu je potreban Vizitorski centar, podsetio je Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu i zbog toga su u gradskom budžetu za 2022. godinu opredeljenja sredstva za projekat izgradnje ovog objekta

Predviđeno je da lokacija Vizitorskog centra bude kod Hale Jezero, jer je neophodno da centar ima više parking mesta za turističke autobuse i objekat u okviru koga će biti tzv. „show room“, mali ugostiteljski objekat, nekoliko soba i suvenirnica. Posle urbanističkog uređenja planirane parcele, pristupiće se izradi projekta, kazao je Erić i izrazio nadu da će Kragujevac za dve do tri godine dobiti i Vizitorski centar.

Post Author: Milan

Ostavi komentar