Kragujevčanin Lazar Anić šesti u Evropi u skoku u dalj

Na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici, Kragujevčanin Lazar Anić je sa skokom u dalj od 7.81 u finalu, zauzeo šesto mesto i tako se našao među osam najboljih u Evropi.

O utiscima sa takmičenja, postignutom rezultatu kao i o predstojećim planovima, Anić je razgovarao prilikom susreta sa članom Gradskog veća za sport Predragom Stevovićem koji je izrazio zadovoljstvo zbog značajnog uspeha našeg proslavljenog atletičara i reprezentativca.

Lazar Anić zbog povrede u nekom trenutku nije imao dovoljno sreće ali se danas vraća kao feniks, što grad Kragujevac izuzetno ceni i podržava njegov napor da se vrati u sam vrh atletike, kazao je Stevović. Grad Kragujevac bodri svoje vrhunske sportiste i želja nam je da pomognemo na način kakav oni to zaslužuju, a uveren sam da je postignuti rezultat na Evropskom prvenstvu tek početak Lazarevog puta do još boljih rezultata. Kroz finansijsku podršku njegovom Atletskom klubu „Radnički“, grad Kragujevac želi atletici da vrati epitet „kraljice sporta“. Sreća je što danas imamo jednog Lazara Anića koga ćemo podržati na putu ka uspehu a radićemo i sa mlađim selekcijama kako bi iznedrili još vrhunskih sportista, poručio je Stevović.

Uz zahvalnost što grad Kragujevac podržava i prati njegov rad, Lazar Anić je kazao da je njegov cilj osvajanje bodova za učešće na Olimpijskim igrama. Pre Evropskog prvenstva cilj je bio da budem bolji nego 2017. godine, ali sam, kaže Anić, zadovoljan postignutim rezultatom jer je zbog povrede u kvalifikacijama bilo pitanje i da li ću uopšte moći da nastavim,

Za ovu godinu cilj je Evropsko prvenstvo i u junu državno, koje donose bodove za Olimpijske igre, a s obzirom na to koliko je trenirao zadnjih godinu dana Anić je spreman da ostvari potrebnu normu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar