Kragujevački strelci osvojili bronzanu medalju na Svetskom kupu u Kairu

Reprezentativci Srbije, članovi Streljačkog kluba „Čika Mata“, Teodora Vukojević i Milutin Stefanović, sa Svetskog kupa u takmičenju miks parova koji je održan u Kairu, vratili su se u Kragujevac sa osvojenom bronzanom medaljom.

U čast značajnog uspeha za kragujevački sport i klub, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović za njih i predstavnike uprave kluba, priredili su svečani prijem.

Već smo navikli da se naši sportisti sa takmičenja vraćaju sa medaljama. Kragujevac je ozbiljan sportski centar, a Streljački klub „Čika Mata“ rešio je da nam ponovo osvetla obraz, kazao je gradonačelnik Dašić. Svetski kupu u Kairu, sa učešćem od preko 60 reprezentacija najveći je sportski međunarodni kup u streljaštvu održan od 2019. godine, a prvi put medalju je uzeo miks parova iz istog kluba. To je veliki uspeh i rezultat kluba „Čika Mata“, a Teodora i Milutin se jako dobro kotiraju u svom sportu, i drago nam je, rekao je gradonačelnik Dašić, što kragujevačka omladina ima takve uzore.

Milutin Stefanović i Teodora Vukojević, odrasli su u istom soliteru, članovi su istog kluba, a prvi put su se, od kako postoji disciplina miks parova, takmičili zajedno i osvojili medalju. Zbog toga ovaj rezultat za njih ima, kako Milutin ističe, neprocenjivu vrednost i dodatni podstrek za budućnost.

Osvajanje bronzane medalje na Svetskom kupu je veliki uspeh, ali i tradicija jednog izuzetnog kluba, stara preko 100 godina.Teodori je Milutin bio idol, a uz svakog vrhunskog sportistu dolaze nova deca i generacije koja ostvaruju nove rezultate, kazao je Stevović. On je poručio da ulaganjem u vrhunski sport sigurno dolaze nove i bolje generacije, a postignuti uspeh Milutina i Teodore još jednom pokazuje da Kragujevac jeste grad sporta.

Posle Olimpijskih igara, prvenstva Evrope i sveta, Svetski kup je najviši rang takmičenja u streljaštvu i veoma bitan za klub i Kragujevac, ističe Dragan Armuš predsednik kluba „Čika Mata“. Prvi put u istoriji streljačkog sporta nastupali su dvoje strelaca iz istog kluba i ostvarili impozantan rezultat, što pokazuje da je Streljački klub „Čika Mata“ za 140 godina koliko postoji, uspeo da dobrim kvalitetnim radom napravi školu streljaštva koja svoje strelce gradi na visokom nivou i koju prepoznaju svetski stručnjaci.

Post Author: Milan

Ostavi komentar