Kragujevački mališani će se takmičiti u poznavanju propisa o bezbednosti saobraćaja

Priprema prve faze projekta „Pažljivkova smotra“ bila je jedna od tema sednice Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Kragujevca. Reč je projektu koji se realizuje u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja a koji za cilj ima unapređenje svesti i ponašanja dece u saobraćaju. Projekat je planiran u okviru programske aktivnosti saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja.

Na sednici je bilo reči o pripremi prve faze projekta. To je školska smotra koja se održava od 23.01.- 9.02. 2023. godine u dve predškolske ustanove i 11 osnovnih škola. Deca će se takmičiti u poznavanju propisa o bezbednosti saobraćaja. Prvo takmičenje u Kragujevcu biće održano 25. januara u vrtiću „Kolibri“. Učenici prvog i drugog razreda iz 11 osnovnih škola takmičiće se 6. februara, dok će 7. februara biti orgnizovano takmičenje u vrtiću „Poletarac“ – kaže Zorica Đorić, načelnik Gradske uprave za komunalne poslove.

U nastavku sednice razmatrani su predlozi članova Saveta koji se posebno odnose na bezbednost dece i lica starijih od 65 godina. Najavljena je i izrada predloga Strategije bezbednosti saobraćaja grada Kragujevca za period 2023 – 2033. godine kao krovni dokumet grada Kragujevca u oblasti bezbednosti saobraćaja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar