Kragujevac, Niš, Beograd i Novi Sad čine jednu veliku porodicu

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i čelnici Novog Sada, Beograda i Niša, razgovarali su danas o važnim pitanjima funkcionisanja gradova u našoj zemlji. Radni sastanak gradonačelnika četiri najveća grada u Srbiji i njihovih saradnika održan je u Gradskoj kući u Nišu. Na radnom sastanku bilo je reči o investicijama, održivom razvoju i urbanizmu, javnim finansijama i komunalnoj delatnosti, a podeljena su i iskustva u upravljanju gradskom imovinom, socijalnoj politici i razvoju turizma.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je da gradonačelnici velikih gradova treba da se pomažu međusobno jer, između ostalog, čine jednu veliku porodicu. Važno je da se administracije uvežu kako se ne bi gubilo vreme na administrativne stvari koje se mogu odraditi i na daljinu, te da se posvetimo stvarima koje su značajne za građane ovih gradova, rekao je Dašić.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je izrazila uverenje da se na primerima dobre prakse može uraditi mnogo, te da je na današnjem prvom radnom sastanku bilo reči o važnim temama koje mogu doprineti bržem razvoju gradova. Bili smo otvoreni, konkretni i nadam se da će i gradovima koji gravitiraju ka našim velikim gradovima ovo biti od pomoći.

Četiri najveća grada u Srbiji, gde živi blizu polovina ukupnog stanovništva naše zemlje, treba da imaju intenzivniju i kvalitetniju saradnju, istakao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić. Kolegama sam poručio da mogu da računaju da će ono što je do Beograda i mene lično biti urađeno, te da ćemo na svaki mogući način podeliti svoja iskustva u rukovođenju gradom i rado čuti njihova iskustva. Verujem da će u periodu koji je ispred nas građani četiri grada videti dobrobiti saradnje. Ukoliko jedni drugima ne budemo pomagali i bili tu jedni za druge, teško da će nam neko drugi pomoći.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da je ključna poruka današnjeg sastanka omogućiti građanima što bolji i kvalitetniji život. Izrazio je uverenje da će se ovakvi sastanci nastaviti i u budućnosti i da će se saradnja ova četiri grada produbiti na korist svih građana.

Post Author: Milan

Ostavi komentar