Kragujevac je jedina lokalna samouprava koja ima angažovano javno-komunalno preduzeće u okviru projekta „Čista Srbija“

Na današnjoj sednici Skupštine grada usvojene su izmene i dopune Godišnjeg programa poslovanja JKP „Vodovod i kanalizacija Kragujevac za 2022. godinu“. Prema rečima direktora, Nebojše Jakovljevića, preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ već u januaru mesecu predlaže izmenu programa poslovanja, zbog toga što je 17. januara potpisalo prvi ugovor, kao podizvođač, na izvođenju radova u okviru projekta „Čista Srbija“. Prvi ugovor koji je potpisan ima vrednost od 1 013 000 evra ili 120 miliona dinara za izgradnju 8700 metara kanalizacione mreže u gradu Kragujevcu. Radovi na ovom projektu su već otpočeli.
Ako smo za prvih osam kilometara mreže ugovorili oko milion evra, to znači da će se ukupna vrednost radova u okviru projekta „Čista Srbija“ kretati između 12 – 15 miliona evra, po prosečnim cenama koje sada važe, što za naše preduzeće predstavlja potpuni finansijski oporavak i činjenicu da JP „Vodovod i kanalizacija“ može da se okrene svom razvoju, što smo svih ovih godina unazad težili. Automatizujemo procese, zanavljamo opremu koja je stara preko 40 godina, radićemo na izgradnji nove vodovodne i kanalizacione mreže, svuda gde je to potrebno.Izmena programa poslovanja omogućava zapošljavanje novih 20 ljudi na određeno vreme, stručnih i kvalifikovanih, zbog povećanja obima posla – kazao je Jakovljević.
Zamenik gradonačelnika Kragujevca, Ivica Momčilović rekao je da je Kragujevac jedina lokalna samouprava u Srbiji, koja u okviru ovog projekta ima angažovano svoje javno-komunalno preduzeće.
Moram da kažem da je to direktna posledica angažovanja gradonačelnika Nikole Dašića. Kapaciteti JP Vodovod i kanalizacija su potpuno upošljeni u delu ugovora koji smo potpisali i sada ih proširujemo kako bismo mogli da preuzmemo veći obim poslova.
Očekujem da ćemo imati i četvrtu ekipu na terenu, vrlo brzo, i da će dinamika izvođenja radova biti takva, kakvu niko u Srbiji, u ovom delu, neće imati. Mislim da nam je interes da za što je moguće kraće vreme, odradimo što više posla – kazao je Momčilović.
Data je saglasnost na Predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora Javnog preduzeća „Urbanizam“ Kragujevac. Za v.d. direktora JP „Urbanizam“ Kragujevac, na današnjoj sednici, imenovana je Nataša Ivanović, diplomirani inženjer arhitekture.
Saglasnost je data i na odluku UO Ustanove kulture „Koraci“ o raspisivanju javnog konkursa za izbor direktora. Usvojeni su i programi rada i finansijski planovi za 2022. godinu ustanova kulture čiji je osnivač grad.
Skupština je dala saglasnost na Godišnji program rada sa finansijskim planom poslovanja GTO „Kragujevac“ za 2022. godinu. Imenovana je i nova direktorka Istorijskog arhiva Šumadije, Sanja Živković, master filolog.

Post Author: Milan

Ostavi komentar