Kragujevac dobija „oko sokolovo“

Na današnjoj sednici Skupštine grada usvojeni su PDR „Bešnjaja“ i PDR „Dela naselja Dobre vode – Bubanj – blok oivičen ulicama Zmaj Jovinom, Svetozara Markovića i Episkopa Save“.

Cilj izrade PDR „Bešnjaja“ iniciran je najavljenom rekonstrukcijom dečijeg odmarališta i izgradnjom saobraćajnice za Bešnjaju. Grad Kragujevac je prepoznajući razvojne kapacitete ovog turističkog područja koje se nalazi delom i na teritoriji grada Jagodina, pokrenuo je inicijativu i finansirao izradu PDR „Bešnjaja“ na teritoriji grada Jagodine koji sa PDR ”Bešnjaja” na teritoriji Kragujevca čini jedinstvenu celinu.

Skupština grada Kragujevca odobrila je JKP Šumadija da nabavi vozilo sa sistemom za kontrolu i naplatu parkiranja putem video nadzora „oko sokolovo“.

Odbornica SPS-a Gordana Todorović, rukovodilac Sektora parkinga u JKP „Šumadija“ je rekla da grad Kragujevac ima tri „pauk“ vozila od kojih je jedno staro preko 20 godina, a da je za grad ove veličine potrebno 10 takvih vozila.

Prednost „oka sokolovog“ je da uočava 2.000 automobila u jednom satu – rekla je Todorović.Ovaj sistem su osim Beograda već uveli Niš, Loznica i Zlatibor (opština Čajetina).

Data je saglasnost na godišnji program poslovanja Centra za obrazovanje Kragujevac za 2023. godinu, program rada sa finansijskim planom poslovanja GTO „Kragujevac“ za 2023. godinu i Program rada i razvoja Apotekarske ustanove Kragujevac za 2023. godinu.

Prihvaćen je i Godišnji izveštaj o radu lokalnog ombudsmana grada Kragujevca za 2022. godinu.

Imenovani su i članovi upravnih odbora ustanova kulture. Za direktora JP „Urbanizam“ Kragujevac imenovana je Vesna Jovanović Milošević na period od četiri godine, a za v.d direktora JP „Niskogradnja“ Goran Aksović.

.

Post Author: Milan

Ostavi komentar