Kragujevac deo programa „Skok u budućnost – Srbija EKSPO 2027“

Severena obilaznica, Trening centar Kragujevac, matični objekat Gradske tržnice, Univerzitetski klinički centar, Stadion Čika Dača, brza saobraćajnica Kragujevac – Mrčajevci, železnička pruga Cvetojevac – Sobovica, Zgrada FILUM-a, Naučno tehnološki park u Majnd parku, Radna zona Cvetojevac, Stelantis – fabrika za proizvodnju električnih automobila, Inovacioni distrikt deo su projekata u Kragujevcu, čiju će realizaciju u naredne četiri godine pomoći Republika Srbija, a u okviru programa sveobuhvatnog i integralnog razvoja zemlje do 2027.godine, koji je danas u Palati Srbije predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predstavljajući četvorogodišnji plan među kojima su programi za podizanje životnog standarda građana, projekti u oblasti nauke i tehnologije, obrazovanja, razvoja infrastrukture, industrijalizacije, energetike, ekologije, poljoprivrede, zdravstva, turizma, kao i u drugim oblastima od nacionalnog značaja, predsednik Vučić, je pozvao sve ljude i sve generacije da pomognu i stvore Srbiju koju sanjaju, jer, kako je istako veći, bolji i ambiciozniji plan ne možemo ni da zamislimo, a siguran sam da ćemo i da ga ispunimo.

Na prezentaciji programa „Skok u budućnost – Srbija EKSPO 2027“ za period od 2024. do 2027.godine prisustvovao je i Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa koji je izrazio veliko zadovoljstvo što je Kragujevac izdvojen kao primer na kome se najbolje vidi razlika kakav je bio nekad, šta je prethodnih godina urađeno od velikih investicija, šta je započeto a šta je sve u planu da se uradi do 2027.godine. To što je Kragujevac na današnjem predstavljanju izdvojen kao reperni grad je dodatna garancija i da zajedno sa ostalim većim gradovima predstavlja kičmu razvoja Srbije.

Projekti poput Inovacionog distrikta, Tehnološkog parka su izuzetno značajni razvojni projekti za jednu lokalnu sredinu, a naročito za mlade ljude koji svoju naučnu karijeru mogu da grade u svom gradu i razvijaju ga, rekao je Dašić. Podsetivši na gradske projekte izgradnje Trga vojvode Radomira Putnika, rekonstrukciju fasada on je najavio da se razgovara o projektima koji danas nisu predstavljani a čiju će realizaciju podržati država.

Post Author: Milan

Ostavi komentar