Kragujevac danas otvara privremenu kovid bolnicu na Sajmu

Na kragujevačkom Šumadija sajmu, danas će biti otvorena privremena kovid bolnica koja će moći da primi 150 pacijenata inficiranih koronavirusom, izjavio je za TV Pink direktor Kliničkog centra u Kragujevcu Predrag Sazdanović. On je takođe pozvao građane na opreznost i odgovorno ponašanje, kako bi se usporilo širenje virusa.
“U Kliničkom centru u Kragujevcu, za osam dana udvostručen je broj hospitalizovanih zbog komplikacija izazvanih koronavirusom, a trenutno je na lečenju 50 pacijenata”, rekao je direktor te zdravstvene ustanove gostujući u Jutarnjem programu Televizije Pink.
Sazdanović je naglasio da je 15 pacijenata sa različitim oblicima kliničke slike hospitalizovano u intenzivnoj nezi i dodao da “ovi podaci sami po sebi pokazuju koliko je situacija u ovom trenutku ozbiljna”.

“Klinički centar je trenutno potpuno spreman da prihvati sve pacijente, ali to neće biti unedogled. Mi danas otvaramo privremenu bolnicu Šumadija sajam i ona je opremljena za prihvat oko 150 pacijenata. Ono što svi moramo da znamo jeste da su relativni brojevi za Beograd i Kragujevac praktično isti.
Pre dva – tri dana, ukupan broj zaraženih u Kragujevcu i Beogradu, bio je na gotovo identičnom nivou, a to je posledica pre svega neodgovornog ponašanja i ilegalnog okupljanja građana po raznim privatnim proslavama”, precizirao je Sazdanović.

On je kao član kragujevačkog kriznog štaba podsetio da su u tom gradu inspekcijske službe prošlog vikenda imale pojačanu kontrolu poštovanja protivepidemijskih mera u ugostiteljskim objektima i najavio da će primena mera biti kontrolisana i ovog vikenda.
“Mislim da je jedini spas da svi budemo dovoljno svesni i odgovorni, da nema ilegalnih okupljanja, da nema nepoštovanja mera, jedino tako ćemo lakše proći kroz period koji nam predstoji. Mi smo još letos rekli da će ovo biti najteži period i upravo se to sada dešava. Ako se svi budemo pridržavali mera imaćemo manje zaraženih građana i manje hospitalizovanih pacijenata”, zaključio je Sazdanović.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar