„Klub beba, trudnica i mama“ organizovao panel za trudnice u Kragujevcu

Klub beba, trudnica i mama“ u Kragujevcu je održao treći panel po redu namenjem budućim mamama a u okviru nacionalne kampanje „Pojačajmo svest o zajedništvu i povećanju nataliteta“. Veliki broj budućih roditelja u Skupštinskoj sali, od stručnjaka iz Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac pedijatra-neonatologa dr Jasne Mirković i babice Jelene Radivojević Šović mogli su da saznaju sve o pripremi za porođaj, kako protiče dan u porodilištu kao i o prvim minutim novorođenčeta i prvim danima sa bebom kod kuće.

Ovo je jedan od najlepših prizora u Skupštinskoj sali koja je puna budućih mama i tata, izrazila je svoje neskriveno zadovoljstvo dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, koja je u ime grada pozdravila učesnike panela trudnica.  Ovakav prizor i slika na najbolji način govore u prilog naporima našeg Grada na podstićanje roduteljstva i prevazilaženju bele kuge, u čemu nam, pored ostalih, pomaže i naš dugogodišnji saradnik „Klub beba, trudnica i mama“. Za jednu porodicu, buduće roditelje je jako značajno jačanje njihovih kapaciteta i dobijanje pravih i pravovremenih informacija, jer buduće mame, pre svega treba da razbiju strah od porođaja, budu spremne i da znaju da imaju sistemsku podršku. Skupovi poput ovog gde im o tome govore stručna lica iz Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac su prilika za to, kazala je Damnjanović, koja je učesnike i učesnice panela upoznala o tome šta grad Kragujevac obezbeđuje za unapređenje populacone politike i koje su mere koje podstiču roditeljstvo u našem gradu.

Iako sarađujemo sa drugim gradovima, Kragujevac je grad sa kojima imamo posebnu saradnju i u kome se osećamo kao kod kuće, kazala je Melisa Osmanović, predsednica Udruženja „Klub beba trudnica i mama“ koje postoji već sedam godina. Jako sam zadovoljna brojem trudnica koje su došle na našu edukaciju, a posebno zbog toga što su sa njima i buduće tate. Iz godine u godinu Klub je sve brojniji, a od ove godine očekujemo da ćemo otvoriti i našu Školu roditeljstva u Kragujevcu, najavila je Osmanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar