KC Kragujevac dobija novi skener i angio salu

Klinički centar u Kragujevcu dobiće nov skener i angio salu. To je najavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministarstvo zdravlja izdvojilo je 5 miliona evra za nabavku 11 skenera i pet angio sala.
Skenere će pored Kliničkog centra u Kragujevcu dobiti i KBC „Zvezdara”, Opšta bolnica Valjevo, zdravstveni centri Negotin i Užice, Opšta bolnica u Ćupriji, Zdravstveni centar Vranje, Opšta bolnica Loznica, ATD Beograd, kao i KCS i to jedan za Polikliniku i jedan za Urgentni centar.
Angio sale će dobiti Klinički centar Kragujevac, KBC „Zvezdara”, Specijalna bolnica „Sveti Sava”, Opšta bolnica Valjevo i KC Srbije, rekao je Lončar nakon sastanka sa direktorima zdravstvenih ustanova koje će u narednom periodu dobiti novu opremu.
Lončar je rekao da su urađene analize i da su skeneri bili stari 12 do 17 godina. Često su se kvarili i bili van funkcije čekajući servis.

Ministarstvo je već prebacilo novac bolnicama, a sa direktorima je dogovoreno da sprovedu procedure nabavke u najkraćem mogućem roku, kako bi za mesec i po ili dva oprema bila stavljena u funkciju.
„Dogovorili smo se da se u međuvremenu obezbedi prostor i obuči kadar za rad“, rekao je ministar i dodao da će nabavka biti sprovedena transparentno.

Post Author: Milan

Ostavi komentar