Kandidat UNS-a Ljubiša Obradović povukao se iz komisije za ocenu medijskih projekata u Kragujevcu

Predstavnik Udruženja novinara Srbije Ljubiša Obradović povukao se iz sastava komisije za ocenu medijskih projekata u Kragujevcu jer su od tri imenovana člana, dva iz Društva novinara Niša – jedan zvanično kao predstavnik DNN-a, a drugi kao nezavisni stručnjak, a inače član Upravnog odbora ovog udruženja.
Kako je naveo u svojoj ostavci na mesto člana komisije, nije uspeo da utvrdi „suštinsku povezanost Društva novinara Niša sa medijskom scenom u Kragujevcu, niti mogućnost da dva predstavnika tog udruženja, u tročlanoj komisiji, procenjuju šta je javni interes Kragujevčana, bez obzira na njihovu dobru volju“.
Obradović kaže da ne dovodi u sumnju dobru nameru gradske administracije da, posle višegodišnje pauze, raspiše i realizuje konkurs za sufinansiranje medijskih projekata u Kragujevcu, kao ni pravno-formalnu ispravnost procedure izbora Komisije za ocenu prispelih projekata, ali da iz navedenih razloga nije u stanju da prihvati mesto člana Komisije.
U Rešenju o imenovanju komisije za ocenu projekata iz oblasti javnog informisanja u Kragujevcu, osim Obradovića, stoji da su izabrani članovi „Aleksandar Stanojević iz Niša koga je predložilo Društvo novinara Niša i Miodrag Miljković iz Niša, nezavisni stručnjak za medije“.
Grad Kragujevac je, podsetimo, krajem januara prvi put posle šest godina raspisao konkurs za sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti informisanja, za šta je opredelio 10 miliona dinara.
Ljubiša Obradović od 1979. radio je kao novinar lista „Svetlost“ i Radio Kragujevca. Od 1996. godine uređivao je (i radio kao vebmaster) sajt nedeljnika „Nezavisna Svetlost“, a do kraja 2005. godine radio je kao politički komentator ovog nedeljnika.
Tekstove je povremeno objavljivao i u NIN-u, časopisu „Transition“, a od decembra 2004. godine honorarno je radio za Informativni program RTS-a. Izveštavao tri godine sa suđenja u ICTY iz Haga.
Decembra 2005. godine imenovan je za glavnog i odgovornog urednika JP RTK (TV Kragujevac).
Od 1. maja 2008. godine do 31. oktobra 2018. bio je odgovorni urednik Internet portala RTS-a.
Živi i radi kao frilenser u Kragujevcu.

Izvor: UNS

Post Author: Milan

Ostavi komentar