Kancelarija za mlade grada Kragujevca od aprila na novoj lokaciji

Na konkursu Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, grad Kragujevac je zahvaljujući projektu „Novi prostor Kancelarije za mlade“ dobio sredstva za sređivanje novih prostorija. Cilj projekta je bio da se kroz uređenje prostora olakša funkcionisanje Kancelarije za mlade, obezbedi bolji ambijent i pruži mogućnost za dodatne edukacije u njihovim sferama interesovanja. Osim što će biti na novoj i boljoj lokaciji projektom je predviđeno i dodatno opremanje, koje će Kancelariji za mlade omogućiti uspostavljanje novih servisa i za mlade ali i za organizacije koje rade sa mladima.

Za sređivanje novih prostorija Kancelarije za mlade Grad Kragujevac je na konkursu Ministarastva omladine i sporta dobio sredstva u iznosu od blizu 1,9 miliona dinara. Inovativnost projekta ogleda se u znatno poboljšanim uslovima rada Kancelarije za mlade a uz bolju komunikaciju biće unapređena saradnju između organizacija, udruženja i klubova mladih, ali i mladih koji su aktivno uključeni u oblasti građanskog aktivizma, kazao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom. Smisao postojanja Kancelarije za mlade je rad sa mladima, a da je ona osmišljena i da u gradu Kragujevcu funkcioniše po njihovoj meri govori veliki broj aktivista i mladih koji su bili njeni krajni korisnici usluga i programa. Boljom lokacijom i opremljenošću postižemo masovniju posećenost programa, obuka, treninga, aktivnosti kao i samu promociju KZM a njen novi prostor doprineće kvalitetnijem svakodnevnom životu mladih u Kragujevcu, poručio je Jovanović.

Nova lokacija Kancelarije za mlade od danas je kod Velikog parka u prostorijama na Bulevaru kraljice Marije. Lokacija je dobro poznata mladima i na veoma atraktivnom mestu. Novi prostor, ocenila je koordinatorka Kancelarija za mlade Marija Đoković idealno je pozicioniran, jer se nalazi u blizini škola, fakulteta, Velikog parka, Otvorene scene za potrebe mladih, hipodroma, tržnog centra, bioskopa, Nacionalnog parka Šumarice. Sam Bulevar kraljice Marije, dodala je Đoković je jako prometan i značajna je pozicija okupljanja mladih što čini dobar osnov za edukaciju i rad sa njima.

Kancelarija za mlade će na novoj lokaciji početi sa radom početkom aprila, posle preseljenja koje je u toku.

Post Author: Milan

Ostavi komentar