Kancelarija ombudsmana grada Kragujevca podržava borbu za jednakost žena u društvu

Povodom Međunarodnog praznika žena, lokalni ombudsman Jelena Milivojević i zamenik lokalnog ombudsmana Mr Snežana Kalajanović su, na poziv Turo Koledža iz Berlina, učestvovale na – panel diskusiji na temu: “Neistražene poslovne mogućnosti za žene u Evropi“.

Okosnica panel – diskusije: “Neistražene poslovne mogućnosti za žene u Evropi“ je položaj žena u Evropi i prepreke sa kojima se i u 21. veku one suočavaju u izgradnji karijere u biznisu, finansijama, investicijama i na drugim profesionalnim poljima. U diskusiji je bilo reči o ženskom preduzetništvu, jednakim šansama u gradnji poslovne karijere i obrazovanju i fer odnosu prema ženama u svetu biznisa.

U ovoj tematskoj diskusiji su, osim tima Kancelarije ombudsmana grada Kragujevca, učestvovale i: Rektorka Turo koledža u Berlinu Sara Nakama, profesorka finansija na ovom fakultetu Ana Klipstajn, ambasadorka Republike Kipar u Nemačkoj NJena ekselencija Maria Papakirjaku, ambasadorka Rumunije u Nemačkoj NJena ekselencija Adrijana Loreta Stanesku i ambasadorka Republike Srbije u Nemačkoj, NJena ekselencija Dr Snežana Janković.

Lokalni ombudsman grada Kragujevca, Jelena Milivojević sa svojim saradnicima i saradnicama čestita Međunarodni praznik žena svim građankama Kragujevca i Srbije sa željom da i dalje nastoje da se bore za jednakost u društvu i porukom da će Kancelarija lokalnog ombudsmana grada Kragujevca uvek biti tu da takvu borbu podrži.

Post Author: Milan

Ostavi komentar