Kaldrmaš: Mali fudbal u “SBB Jezeru” i pomoć za Kostu

Udruženje građana “Kaldrmaš” oživelo je ove godine jednu kragujevačku tradiciju – Novogodišnji turnir u malom fudbalu. Na turniru učestvuje veliki broj ekipa, a uz druženje i sportsko nadmetanje cilj je da se prikupe sredstva za lečenje malog Koste.

“Kaldrmaš” je oživeo nekadašnju tradiciju – u “SBB hali Jezero”, u prednovogodišnjoj atmosferi, ponovo se igra mali fudbal. Poslednji takav turnir održan je daleke 1997. godine. Tada je trijumfovala ekipa “STR Vlada”. Sada su među favoritima “Naša kafana”, “Kraljev dvor”, “Menjačnica Moneta” i “Bumbar Nosuljko”.

“Mi smo krenuli od ove godine da pokrenemo taj turnir, da bude kao nekada. Cilj je, pre svega, druženje, sportsko nadmetanje, ali nije zanemariv ni podatak da će pobedniku pripasti 100 hiljada dinara. Uz to, prikupljamo i novac za lečenje malog Koste”, kaže jedan od “Kaldrmaša” Vladan Lazović.

Ulaz na utakmice se ne naplaćuje, ali je postavljena kutija u koju svi koji to žele mogu da ubace novac neophodan za lečenje dečaka.

“Kosta ima dve godine, prevremeno je rođena beba i ne može da hoda. Novac se skuplja kako bi se pokrili troškovi puta, jer se dečak leči u Beogradu u koji putuje nekoliko puta nedeljno. Lečenje pokriva država, ali novac za put je problem”, ističu u “Kaldrmašu”.

Sjajna prilika da se pomogne Kosti, ali i uživa u malom fudbalu je već u nedelju 15. decembra od 14 časova. Na programu su utakmice osmine finala.

“Pozivamo publiku da dođe u halu, uživa u fudbalu, a da svi zajedno, koliko ko može, pomognemo Kosti da prohoda”, poručuju iz “Kaldrmaša”.

Post Author: Milan

Ostavi komentar