Junaci aprilskog rata

U prostorijama Gradske organizacije SUBNOR u Domu sindikata, povodom obeležavanja osam decenija od napada Nemačke na Kraljevinu Jugoslaviju otvorena je izložba “Junaci aprilskog rata“.
Prilikom otvaranja izložbe predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović rekao je da sećanjem na dan kada su naš narod i naša zemlja pretrpeli velike žrtve i velika razaranja čuvamo od zaborava sve junake aprilskog rata koji su herojski položili živote u odbrani zemlje ali i na sve one koji su izgubili živote u ratnim godinama.
Zahvaljujući Gradskoj organizaciji SUBNOR-a i članovima koji svake godine na dostojanstven način obeležavaju ovaj datum, Grad Kragujevac neguje kulturu sećanja na sve junake aprilskog rata koji su herojski položili svoje živote u odbrani zemlje ali i svih onih koji su izgubili živote u ratnim godinama. To je naš dug i obaveza prema precima koje ćemo nastaviti da negujemo i ubuduće, kazao je predsednik Petrašinović.
Fotodokumentana izložba “Junaci aprilskog rata“ pored fotografija vojnika, civilnih žrtava i patriota i rodoljuba, porušenih mostova i fabrika, nemačkih tenkova na ulasku u grad, stoje i imena svih poginulih o kojima se dugo ništa nije znalo i do sada nisu objavljivane.
Upriličenom izložbom smo otrgli od zaborava sve heroje i junake sa namerom da oni traju kroz nas i da njihovom snagom čuvamo svoju zemlju danas, poručio je Željko Zirojević, predsednik SUBNOR-a i jedan od autora izložbe.
U organizaciji SUBNOR Kragujevac izložbu su priredili Miroslav Lazarević, Dragan Sekulić i Slobodan Stamenković. Otvaranju izložbe pored članova GO SUBNOR, prisustvovali su dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća i Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika.

Post Author: Milan

Ostavi komentar