Jugoslav Ristić uputio otvoreno pismo Nikoli Dašiću

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Kragujevca Nikoli Dašiću. Pismo prenosimo u celini :

„Kako niste udovoljili našem zahtevu da razmenimo stavove o pripajanju “Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj”, Privrednom društvu „Centar za strna žita“, odnosno našoj brizi za zaposlene u “Centru za strna žita”, čime ste pokazali i nepoštovanje prema Savezu samostalnih sindikata Kragujevca, organizaciji koja postoji od 1905.godine i koja je radnicima ovog Grada i Srbije donela mnoge dobrobiti, prinuđeni smo da Vam se obratimo na ovaj način. Nadamo se da Vaše odbijanje da razgovaramo nije rezultat krutog ideološkog stava i da Vam je poznata istorija našeg Grada i uloga radnika.
Molimo Vas da nama i svim građanima Kragujevca odgovorite na sledeća pitanja:
– Zašto je Grad pre četiri godine osnovao Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj i da li su se bavili onim što je navedeno kao delatnost, istraživanje i razvoj u tehničko- tehnološkim naukama. Da li je to preduzeće bilo šta zaradilo za te četiri godine postojanja?
– Zašto je Grad za ovo preduzeće platio renoviranje poslovnog prostora u Cerovcu i plaća godišnje 1. 800.000 dinara na ime zakupa za taj prostor?
– Da li su svi zaposleni u ovom preduzeću članovi vladajućih partija?
– Zašto je Grad preneo ovom preduzeću celokupne robne rezerve u vidu žive stoke, što predstavlja jedinu imovinu ovog preduzeća?
– Kako će pripajanje tog preduzeća Centru za strna žita sa imovinom od preko dve milijarde dinara i tradicijom od 122 godine da doprinese efikasnijem i boljem radu?
– Zašto osoba koju projektujete kao budućeg direktora obilazi lokalna komunalna preduzeća i traži radna mesta za stalno zaposlene u Centru za strna žita, kada nije na zakonit način moguće promeniti radni status tih zaposlenih, jer im se duguju porezi i doprinosi za više od četiri godine, tvrdeći da radnici koji se prikljčuju Centru za strna žita moraju da ostanu da rade.
– Zašto član Gradskog Veća za ravnomerni razvoj grada i sela na sastancima upoređuje organizaciju svoje privatne firme sa organizacijom Centra za strna žita? O čemu više brine? Da li je njegova nadležnost da utvrđuje ko je višak u Centru?
– Da li ste upoznati da Vaš bliski saradnik traži da se ponovo zaposli u Centru za strna žita, osoba koja je pre tri godine dobrovoljno napustila Centar uz isplatu otpremnine od 300 Evra po godini staža?
– Ukoliko uspete da na bilo koje od ovih pitanja pronađete logičan odgovor, rado ćemo Vas saslušati.

Savez samostalnih sindikata Kragujevca

Predsednik
Jugoslav Ristić

Post Author: Milan

Ostavi komentar