Još jedan poziv poslodavcima za zapošljavanje teže zapošljivih lica

Na danas održanoj, devetoj sednici Savet za zapošljavanje grada Kragujevca, razmatrane su prijave i data mišljenja u vezi sa zahtevima za sprovođenje javnog poziva Nacionalne službe za zapošljavanje u 2021. godini koji se odnosi na dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih. Za ovu meru grad Kragujevac i Nacionalna služba za zapošljavanje izdvojili su 5 600 000 dinara.
Prema rečima Jelene Zornić iz Nacionalne službe za zapošljavanje, do sada je podneto 13 zahteva od strane poslodavaca, od kojih 12 ispunjavaju sve uslove javnog poziva. Svi poslodavci koji su uputili zahtev traže zapošljavanje po jednog lica, od kojih je jedno lice iz kategorije ostalih teže zapošljivih lica, a 11 iz kategorije osobe sa invaliditetom.
Svih 12 predloga koji ispunjavaju sve uslove iz javnog poziva su izrangirani, bodovani i Savet za zapošljavanje je usvojio preliminarnu listu predloga. Ukupan iznos potraživanja po ovim zahtevima je 2 840 000 dinara. Kako je javni poziv otvoren do 30. septembra, a nisu utrošena sva sredstva predviđena za realizaciju programa, Savet za zapošljavanje grada Kragujevca, uputio je poziv zainteresovanim poslodavcima da konkurišu.
Zainteresovani poslodavci mogu da se prijave Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijali Kragujevac. Za sve dodatne informacije, kontakt osoba u Gradskoj upravi je Saša Soković, načelnik Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj i privredu (060 23 40 406).
Kako je javnim pozivom definisano, subvencija se odobrava poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru, registrovanim na teritoriji grada Kragujevca, u jednokratnom iznosu, radi zapošljavanja nezaposlenih koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Kragujevac i imaju prebivalište na teritoriji grada Kragujevca.
Kategorije teže zapošljivih na koje se ova subvencija odnosi su: mladi do 30 godina starosti – bez završenog srednjeg obrazovanja, mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim porodicama i starateljskim porodicama, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, nezaposleni koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih duže od 12 meseci i žrtve porodičnog nasilja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar