Jezero Bubanj dobija novu turističku atrakciju

Turistička organizacija Kragujevac raspisala je tender za izgradnju turističko zabavno rekreativnog parka na jezeru Bubanj. Budući kompleks imaće teren za mini-golf, dečji avantura park, mini zip lajn, kao i tjubing – platformu za sankanje gumama na sintetičkoj podlozi.
Mini golf je pozicioniran u blizini kućice za izdavanje opreme, i ulazne kapije. Predstavlja jedinstvenu celinu koja je oivičena ogradom od kanapa. Čini ga osam rupa raspoređenih unutar kultivisanog, ozelenjenog i stazicama obogaćenog prostora. Projektom je predviđeno postavljanje rupa u blizini drveća da bi se iskoristile prednosti prirodnog hlada u toplijim mesecima, te omogućilo korisnicima duže zadržavanje u prijatnom ambijentu.
Mini goilf je koncipiran tako da ga mogu koristiti sve generacije, od male dece do starijih, te je predviđena i oprema u skladu sa uzrastom – metalni štapovi za odrasle i štapovi junior, te plastični štapovi za malu decu.
Tjubing predstavlja sankanje u tubi – gumi koji zahvaljujući specijalnoj podlozi funkcioniše tokom cele godine i predstavlja zabavu za sve generacije, obzirom na to da su u upotrebi tube različitih dimenzija. Projektom je predviđena staza dimenzija 10×3 m i 7,5 m po zemlji. Podloge na tjubingu su sintetičke, rađene u narandžastoj i zelenoj boji, sa obaveznim delom za kočenje te postavljanjem sintetičke trave na povratnoj stazi za tube.
Dečji avantura park čini osam dečijih prepreka na drvenoj konstrukciji. Prepreke su dužine oko 6 m, i postavljene su tako da se deca kreću od lakših ka težim preprekama. U avantura parku je predviđena i obavezna zaštitna oprema.
Mini zip za decu je predviđen u blizini dečijeg avantura parka. Konstrukcija je čelična, poseduje platformu za start, te opružnu kočnicu, koja omogućava bezbedno zaustavljanje korisnika. Projektom je predviđena i ulazna kapija od balvana sa natpisom na rustičnoj dasci, drvena kućica za izdavanje opreme, dimenzija 2.4 x 4 m, izrađena od čamove građe, ograda oko celog parka, te ograde oko pojedinih sadržaja.
Rok za podnošenje prijava je 31. januar 2022. godine

Post Author: Milan

Ostavi komentar