Janfeng priprema novu halu za proizvodnju bezbednosnih sistema za automobile

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić u pratnji pomoćnika za kapitalne projekte i saradnju sa Vladom RS Aleksandrom Miloševićem, obišao je kompaniju Janfeng u Kragujevcu, koja priprema novu halu namenjenu za proizvodnju bezbednosnih sistema za automobile, pre svega vazdušnih jastuka.

Cela investicija koju Janfeng u saradnji sa CTP-om sprovodi ovde je veoma značajna, pre svega jer zapošljava naše ljude, ali i zbog toga što se grad Kragujevac prepoznaje kao dobar domaćin jakim kompanijama i ozbiljan centar industrije, ističe gradonačelnik Dašić. Janfeng je kompanija koja se jako brzo razvija na svetskom nivou, a u Kragujevcu se upravo oprema drugi deo hale u kojoj će početi da se rade bezbednosni sistemi, koji su deo njihovog proivodnog portfolia. Prvog dana od kada je kompanija Janfeng došla u Kragujevac ona se širi i razvija, a novu halu CTP je izgradio u rekordnom roku. Mi očekujemo, kazao je gradonačenik Dašić, da Janfeng i dalje deo svog posla donosi ovde i širi ukupnu ponudu aumobilske industrije u Kragujevcu.

Kineska kompanija Janfeng sa proizvodnim pogonima na preko 240 lokacija, najveći je proizvođač enterijera za automobile u svetu. Prvu fabriku u Evropi otvorili su u Kragujevcu novembra 2019. godine i do sada su uložili oko 40 miliona evra. Plan je da se do 2025. godine zaposli dodatnih 1000 ljudi.

Veoma smo srećni što smo u Srbiji i što imamo svoju fabriku u Kragujevcu u kojoj proširujemo svoju delatnost sa novim projektom proizvodnje bezbednosnih sistema, kazao je Majkl Hejg, potpredsednik komapnije Janfeng za Evropu i Severnu Ameriku. Ovi bezbednosni sistemi predstavljaju visoko tehnološki proizvod i prvi put se proizvode u Srbiji. NJihovu proizvodnju vidimo kao prvu od mnogih mogućnostiza razvoj, ne samo zbog dodatnog zapošljavanja, već i zbog tehnološkog razvoja koji će doći sa njim. Srpski nacrt, kazao je Hejg, smatramo jakom osnovom za budućnost.

Uz zahvalnost gradonačelniku, lokalnoj samoupravi i CTP-u kao partneru na podršci koja je doprinela da sve što su do sada radili bude uspešno, Hejg je govoreći o budućem razvoju rekao da se razvojne mogućnosti odnose na mnoge proizvode u ovoj oblasti-sedišta, enterijere, bezbednost, elektroniku koja postaje sve važnija ali i modernu kontrolu. Sve ovo sastavni je deo Janfeng strategije u procesu budućeg razvoja posla sa našim strateškim klijentima, poručio je potpredsednik kompanije Janfeng.

Novi proizvodni pogon koji se prostire na oko 5000 kvadrata biće opremljen do oktobra ove godine, a kako je najvaljeno proizvodnja će početi u prvom kvartalu 2022. godine. U naredne dve godine Janfeng će u fabriku u Kragujevcu investirati 18 miliona evra, a vazdušni jastuci koji se ovde budu proizvodili biće ugrađivani pored ostalog u Volkswagen i BMW automobile.

Post Author: Milan

Ostavi komentar