Izgradnjom 972 stana završen projekat državne stanogradnje u Kragujevcu

Gradonačelnik Nikola Dašić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović uručili su danas pripadnicima snaga bezbednosti ključeve novoizgrađenih stanova u kragujevačkom naselju Denino brdo. Na ceremoniji, ključeve je dobilo devet pripadnika, a ukupno je za useljenje u drugoj fazi spremno još 324 stana.

Čestitajući na useljenju pripadnicima snaga bezbednosti koji su ceo svoj život posvetili odbrani integriteta i bezbednosti naše zemlje, gradonačelnik Dašić kao pitomac Vojno tehničke akademije u Beogradu koji je jedno vreme radio u tom sektoru, podsetio je na teške godine i pravilo koje se tada stalno ponavljalo – ko ne plaća i ne brine o svojoj vojsci, brinuće o tuđoj. Danas to više nije slučaj. Novo povećanje zarada koje je predsednik države najavio upravo prema vojsci, ali i ovaj projekat državne stanogradnje, predstavlja vrhunac brige prema svim pripadnicima snaga bezbednosti, istako je Dašić. Vi ste u prilici da po značajno nižim cenama konačno rešite svoje stambeno pitanje. To je nešto što je uvek mučilo svakog policajca i vojnika i zato danas mogu da kažem da mi je srce puno, što se država ponovo bavi vama i što država polaže velike nade u vas. Srećno vam bilo, poručio je Dašić.

Ovakav stambeni kompleks rezultat je inicijative predsednika Republike koji je Vlada Srbije sprovela u delo, naglasio je ministar Momirović. Dobro zna ova zemlja kakvi su izazovi pred nama, pamtimo našu istoriju, znamo da su vojska i policija uvek bili kičma ove države i znamo da smo ovaj investicioni talas morali da iskoristimo da rešimo i stambeno pitanje pripadnika snaga bezbednosti. Jako sam ponosan što smo uspeli u Kragujevcu da izgradimo približno hiljadu stanova, tačnije 972 stana, da uložimo 36 miliona evra, ne samo da sagradimo stanove za pripadnike službi bezbednosti već i da napravimo najveće stambeno naselje u ovom delu grada. Čestitajući pripadnicima koji su kupili stan po povlašćenim cenama, sa najkvalitetnijim standradom gradnje, Momirović je izrazio nadu da će oni i njihova deca ovde uživati i dalje napredovati iz srca Šumadije.

Inače, u naselju Denino brdo, u devet objekata izgrađeno je po 108 stanova. U okviru prve faze, prošle godine, uručeno je 216 ključeva. Danas su uručeni ključevi stanova u lamelama 3,4 i 5 dok se za dve lamele od po 216 stanova

Post Author: Milan

Ostavi komentar