Isporučen i poslednji kotao na gas u Energetiku

Na matičnu lokaciju Energetike večeras je isporučen i peti kotao čime je kompletirana krupna oprema za novu kotlarnicu na gas.

Ovo je poslednja grejna sezona u kojoj kragujevačka Energetika koristi ugalj, jer će od oktobra u funkciji biti novo postrojenje na gas, kaže gradonačelnik Nikola Dašić. Kragujevačni će tako od naredne grejne sezone imati ne samo kvalitetnije grejanje, nego i zdraviju životnu sredinu.

Četiri kotla koja su ranije isporučena, prema rečima direktora Energetike Andreje Ilića, već su postavljena na svoja ležišta i na njih su montirani ekonomajzeri, koji dodatno hlade dimne gasove i povećavaju stepen iskorišćenja samih kotlova. Tokom dana formiran je i postavljen najveći deo čelične konstrukcije na koju će se oslanjati dimovodi.

U okviru prve faze projekta modernizacije sistema daljinskog grejanja u Kragujevcu, koja se privodi kraju, radovi se odvijaju planiranom dinamikom.

Post Author: Milan

1 thought on “Isporučen i poslednji kotao na gas u Energetiku

    Dušan

    (8 марта, 2022 - 9:06 pm)

    Znam da će ovo biti promašena investicija jer će cena gasa biti visoka a samim tim i cena grejanja izuzev ako ne postanemo članica Ruske federacije što lično nemam ništa protiv!

Ostavi komentar